835
| CreativeProtagon

«Βομβαρδισμός» εναντίον Ρουβά για τα σχόλια περί Λιγνάδη

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2022, 16:16
|CreativeProtagon

«Βομβαρδισμός» εναντίον Ρουβά για τα σχόλια περί Λιγνάδη

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2022, 16:16

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσαν στα social media και στον καλλιτεχνικό χώρο οι δηλώσεις του Σάκη Ρουβά σχετικά με τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Την ενόχλησή του εξέφρασε με ανάρτησή του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας. «Τις τελευταίες μέρες πολλοί καλλιτέχνες με τις δηλώσεις τους εκτίθενται ανεπανόρθωτα. Τόσο πολύ αγαπούν τους καταγγελλόμενους και τόσο πολύ δεν σκέπτονται το δράμα των καταγγελλόντων; ΑΣΦΑΛΩΣ και η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί για την δραστηριότητα των ανθρώπων που καταγγέλλονται αλλά γιατί τόση βιασύνη να εκδηλώνουν τόση υπέρμετρη αγάπη; Τι παιχνίδι παίζεται;», έγραψε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε σχόλιο χρήστη κάτω από ανάρτηση του Ρουβά, ο κ. Μπιμπίλας έγραψε: «Πρέπει πριν μιλήσει να σκέπτεται. Μην δικαιολογείς την αστοχία». Υπενθυμίζεται ότι ο Ρουβάς, μιλώντας στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου στο Mega, το πρωί του Σαββάτου, αναφέρθηκε στη φιλία του με τον Λιγνάδη, που κατηγορείται για τέσσερις βιασμούς, και μάλιστα, μία ημέρα μετά την έναρξη της δίκης του.

«Οταν έσκασε η βόμβα, έπεσα από τα σύννεφα. Τρόμαξα, φοβήθηκα. Ενιωσα πολύ στενοχώρια για τον άνθρωπο που εκείνη τη στιγμή καταλάβαινα ότι βρίσκεται σε μία “κόλαση”. Πραγματικά λυπήθηκα», είπε χαρακτηριστικά, εξοργίζοντας πολλούς, ανάμεσά τους και πρόσωπα του καλλιτεχνικού χώρου, που τοποθετήθηκαν ξεκάθαρα εναντίον του.

Συνεχίζοντας, ο Ρουβάς είπε: «Ακόμα και αν έχει συμβεί αυτό που λέτε εσείς, αυτό που λένε τα θύματα, βεβαίως υπάρχει στενοχώρια και λύπη, είναι μία τραγωδία για τα θύματα. Είναι μία τραγωδία και για τους ανθρώπους που πάσχουν από κάτι. Οπως τους ναρκομανείς που κάνουν χρήση ουσιών τους αγκαλιάζουμε και τους φροντίζουμε με κάποιο τρόπο. Είναι μία παθολογία που χρειάζεται θεραπεία, βοήθεια. Να προστατεύουμε ανθρώπους που μπορεί να πέσουν θύματα. Πρέπει να αγαπήσουμε όλους τους ανθρώπους που μπορεί να εκτεθούν σε αυτές τις συμπεριφορές και αυτούς που πάσχουν. Πρέπει να αγαπήσουμε όλους τους ανθρώπους. Τα αίτια αυτής της παθολογίας πρέπει να τις διερευνήσουμε στην κοινωνία μας. Να δούμε από πού ξεκινάει. Από ποια παιδικά χρόνια. Πώς φτάνει ένας άνθρωπος να κάνει ένα έγκλημα».

Μετά από αυτό, εκτός από το πλήθος οργισμένων σχολίων εναντίον του, πολλά πρόσωπα του καλλιτεχνικού χώρου αντέδρασαν και με αναρτήσεις τους στα social media έσπευσαν να τοποθετηθούν σχετικά με τα λεγόμενά του.

Ο Αύγουστος Κορτώ έγραψε: «Η φάση “Συμπονώ το θύμα, αλλά συμπονώ και τον θύτη” δεν σημαίνει ότι ξεχειλίζεις από συμπόνια ή χριστιανική αλληλεγγύη. Σημαίνει ότι δεν έχεις ιδέα τι εστί βία, κι ότι, με την πολυτέλεια της άγνοιάς σου (αληθινής ή μη), στέκεσαι (εκούσια ή μη) στο πλευρό του ισχυρού: αυτού που ασκεί τη βία».

Ο μουσικοσυνθέτης Νίκος Τερζής, σε ανάρτηση του στο Twitter ανέφερε: «Τώρα αν σου απαγορεύσω να λες οποιοδήποτε δικό μου τραγούδι, θα είμαι εγώ ο κακός και ο παράξενος;» βάζοντας το hashtag #Ρουβάς.

Ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης έγραψε στο Twitter: «Ο Ρουβάς είναι το πιο αδίστακτο πρόσωπο στην ελληνική σόουμπιζ. Από τα 215.000 ευρώ για συναυλία 10 λεπτών, μέχρι το σκηνοθετημένο βίντεο για το δημοψήφισμα, όπου έλεγε “όλοι υποφέραμε”. Η κάλυψη ενός κατηγορούμενου για παιδεραστία δεν είναι παρά ένα κομμάτι στο παζλ του αριβισμού του».

Η ηθοποιός Ζέτα Δούκα έγραψε σε δύο insta stories: «Οι βιαστές είναι εγκληματίες! Οποιαδήποτε σύγκρισή τους με ανθρώπους, που πάσχουν από κάποια εξάρτηση, το μόνο που κάνει είναι να τους ξεπλένει» και «η παιδοφιλία δεν είναι πάθηση, ούτε εθισμός. Δεν έχει θεραπεία. Προστατεύουμε τα παιδιά μας, μαθαίνοντάς τους από μικρά να έχουν όρια, σεβασμό, δηλαδή σεξουαλική αγωγή. Και βεβαίως, μαθαίνουμε την κοινωνία να συμπαρίσταται στα θύματα και μόνο, απορρίπτοντας κάθε αντίθετη γνώμη, από όπου κι αν προέρχεται! Οι παιδόφιλοι- βιαστές πρέπει να αντιμετωπίζουν μία αμείλικτη δικαιοσύνη, που εκτός των άλλων σημαντικών, ίσως λειτουργήσει κι αποτρεπτικά για μελλοντικούς επίδοξους εγκληματίες».

Ο ηθοποιός Μιχάλης Λεβεντογιάννης έγραψε στο Instagram: «Τελικά, κάτι ήξερε ο Ψινάκης που δεν τον άφηνε να δίνει συνεντεύξεις».

Η Ναταλία Γερμανού σχολίασε κι εκείνη τις δηλώσεις του διάσημου τραγουδιστή μέσα από την εκπομπή της: «Συμφωνώ με τον Σάκη, σε αυτό που είπε ότι αυτοί οι άνθρωποι χρίζουν βοηθείας. Είναι μια αρρώστια, ένας εθισμός. Ο Σάκης, όταν συνεργάστηκε μαζί του, ήταν τυχερός, γιατί δεν ήταν ούτε ανήλικος, ούτε χαμίνι της περιοχής. Δεν μπορώ να στερήσω στον Σάκη να κρατάει μνήμες αγάπης και θαυμασμού με τον δάσκαλο, μέντορα που γνώρισε στις Βάκχες, όπως δεν μπορώ να στερήσω από κάποιους που έχουν γνωρίσει τους φερόμενους ως δράστες και κρατάνε συναισθήματα αγάπης. Είναι δικαίωμά τους και βεβαίως η συνέπεια του ρίσκου, είναι δικαίωμά τους… Δεν θα βάλω στην ίδια κατηγορία έναν άνθρωπο που είναι ναρκομανής και παλεύει με τον δαίμονα των ναρκωτικών, με έναν άνθρωπο που έχει σεξουαλική διαστροφή, αν αποδειχτεί τελικά ότι αυτή αποτελεί ποινικό αδίκημα. Δεν είναι το ίδιο με έναν ναρκομανή που βλάπτει τον εαυτό του και όχι κάποιον άλλον», δήλωσε.

Διευκρινίσεις του Ρουβά

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων, ο Ρουβάς επανήλθε με αναρτήσεις του: «Τα λόγια μου αναφέρονταν στον άνθρωπο που εγώ γνώρισα επαγγελματικά, σε μια συγκεκριμένη καλλιτεχνική περίσταση, πριν από όλα αυτά που διαδραματίστηκαν και έγιναν γνωστά τον τελευταίο καιρό, και τα οποία και για εμένα ήταν ένα σοκ. Σαν πατέρας και σαν άνθρωπος θεωρώ ότι τα θύματα περνάνε μια αληθινή κόλαση. Μόνο συμπόνια, αγάπη, σεβασμός και υποστήριξη για τα θύματα κάθε είδους εγκληματικών πράξεων, στα οποία και στέκομαι δίπλα. Τέλος, όποιος διαπράττει εγκληματικές πράξεις κρίνεται μόνο από την Δικαιοσύνη», έγραψε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...