335
Του Τζεφ Μπέζος (αριστερά) ξύπνησε ο πατριωτισμός κατά τη διάρκεια του εφετινού Reagan National Defense Forum | Τwitter

Τζεφ Μπέζος: και «αντίδικος του Πενταγώνου» και «πατριώτης»

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2019, 22:23
Του Τζεφ Μπέζος (αριστερά) ξύπνησε ο πατριωτισμός κατά τη διάρκεια του εφετινού Reagan National Defense Forum
|Τwitter

Τζεφ Μπέζος: και «αντίδικος του Πενταγώνου» και «πατριώτης»

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2019, 22:23

O Κροίσος Τζεφ Μπέζος εξέφρασε την άποψη ότι ο αμερικανικός στρατός κινδυνεύει να χάσει την τεχνολογική υπεροχή που σήμερα διαθέτει έναντι των αντιπάλων του, αν δεν υποστηριχθεί, όσον αφορά τα διάφορα υπερσύγχρονα πρότζεκτ του, από τους αμερικανικούς κολοσσούς της τεχνολογίας.

Η πρόβλεψη του ιδιοκτήτη και διευθύνοντος συμβούλου της Amazon δεν είναι αστεία υπόθεση, κυρίως αν τη δει κανείς υπό το πρίσμα της πρόσφατης αντιδικίας του με το Πεντάγωνο, αλλά και της μόνιμης τριβής του με τον ίδιο τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Ο Μπέζος έχει ασκήσει αγωγή κατά του Πενταγώνου επειδή δεν του χορήγησε σύμβαση ύψους 10 δισ. δολαρίων αλλά την ανέθεσε στη Microsoft, ενώ αντιμετωπίζει και τις επικρίσεις του Τραμπ εξαιτίας όσων γράφει η συμφερόντων Μπέζος εφημερίδα The Washington Post.

Για τον επιφανή αμερικανό επιχειρηματία οι ΗΠΑ ενδέχεται να απωλέσουν το τεχνολογικό πλεονέκτημα, δηλαδή τον καθοριστικό για την εθνική ασφάλειά τους παράγοντα. Τα παραπάνω δυσοίωνα ο Μπέζος δήλωσε δημοσίως και μάλιστα από το βήμα ενός στρατιωτικού και εμπορικού φόρουμ (Reagan National Defense Forum) στην Καλιφόρνια, στο οποίο κλείνονται μεγάλες δουλειές στον τομέα της άμυνας.

Με δεδομένο το γεγονός ότι η Κίνα έχει προοδεύσει στην καινοτομία, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη και ετοιμάζεται να υποσκελίσει τις ΗΠΑ, ο Μπέζος, δηλώνοντας όλως ανήσυχος, ανέφερε ότι «υποχωρεί ταχύτατα το πλεονέκτημα που είχαμε στο Διάστημα», και όχι μόνον: «Εάν η Big Tech», είπε με πατριωτισμό ο Μπέζος, «σκοπεύει να γυρίσει την πλάτη στο αμερικανικό υπουργείο Αμυνας, τότε η χώρα μας θα αντιμετωπίσει προβλήματα, κάτι που είναι αδιανόητο να συμβεί. Εμείς είμαστε το καλό στον κόσμο»…

Οπως είναι γνωστό, πέρυσι η Google είχε αναγγείλει τη συνεργασία της με τον αμερικανικό στρατό και με σκοπό την ανάλυση βίντεο με χρήση τεχνητής νοημοσύνης. Το πρόγραμμα λεγόταν Project Maven και είχε προκαλέσει αντιδράσεις μεταξύ των χιλιάδων υπαλλήλων του τεχνολογικού κολοσσού. Κατόπιν αυτών η Google αποφάσισε να μην ανανεώσει τη σύμβαση μετά τη λήξη της, τον περασμένο Μάρτιο. Η τοποθέτηση του Μπέζος έγινε με αφορμή το Project Maven. «Θέλετε ισχυρή εθνική άμυνα ή όχι; Νομίζω ότι αυτό θέλετε» είπε. «Πρέπει να υποστηρίξουμε τον αμερικανικό στρατό».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...