217
Μια τυχαία έρευνα στην κατοικία της άτυχης γυναίκας αποκάλυψε την τραγωδία | corriere.it

Τραγωδία στην Ιταλία: Γυναίκα βρέθηκε μουμιοποιημένη στο σπίτι της

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2022, 23:51
Μια τυχαία έρευνα στην κατοικία της άτυχης γυναίκας αποκάλυψε την τραγωδία
|corriere.it

Τραγωδία στην Ιταλία: Γυναίκα βρέθηκε μουμιοποιημένη στο σπίτι της

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2022, 23:51

Πάνω από δύο χρόνια είχαν να δουν οι γείτονές της τη Μαρινέλα Μπερέτα, μια γυναίκα 70 ετών που ζούσε μόνη στο Πρεστίνο, κοντά στη λίμνη Κόμο, στα βόρεια της χώρας.

Πίστευαν ότι με την πανδημία που σάρωσε τη βόρεια Ιταλία τους πρώτους μήνες του 2020, είχε φύγει για κάποιο ασφαλέστερο σημείο.

Μια τυχαία έρευνα αστυνομικών στην κατοικία της προ ημερών, λόγω των δέντρων που κινδύνευαν να ξεριζωθούν από τους ισχυρούς ανέμους, έδειξε κάτι πολύ τραγικότερο.

Η αστυνομία ανακάλυψε τα μουμιοποιημένα λείψανα της γυναίκας, καθισμένης στο τραπέζι της κουζίνας. Είχαν περάσει περισσότερα από δύο χρόνια από τον θάνατό της, ο οποίος αποδόθηκε σε παθολογικά αίτια.

Η Μπερέτα δεν είχε εν ζωή συγγενείς. Οι γείτονες είχαν να τη δουν από τον Σεπτέμβριο του 2019.

Το περιστατικό έφερε στο προσκήνιο το δράμα εκατομμυρίων ηλικιωμένων στην Ιταλία, γράφει ο Guardian. Σχεδόν το 40% των ατόμων άνω των 75 ετών στη χώρα ζουν μόνοι, σύμφωνα με έκθεση του 2018 από την εθνική στατιστική υπηρεσία. Παρόμοιο ποσοστό ανέφερε ότι δεν είχε ούτε συγγενείς ούτε φίλους να απευθυνθεί σε περίπτωση ανάγκης.

Ηταν η «μοναξιά προσωποποιημένη» έγραψε η Corriere della Sera, ενώ η Messaggero συνόψισε την τραγωδία γράφοντας: «Το πραγματικά θλιβερό δεν είναι ότι οι άλλοι δεν αντιλήφθηκαν τον θάνατό της, αλλά ότι δεν πρόσεξαν ποτέ ότι η Μαρινέλα Μπερέτα υπήρξε ζωντανή».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...