512
|

Τραγωδία στη Χίο: 19χρονος έκανε διακοπές στο νησί και σκοτώθηκε όταν τον καταπλάκωσε μπασκέτα

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2019, 09:33
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 05/08/2019, 16:38

Τραγωδία στη Χίο: 19χρονος έκανε διακοπές στο νησί και σκοτώθηκε όταν τον καταπλάκωσε μπασκέτα

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2019, 09:33
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 05/08/2019, 16:38

Μία ακόμη τραγωδία διακοπών μαυρίζει το ελληνικό καλοκαίρι. Μετά τους θανάτους σε πισίνες (εδώ), ήρθε το απίστευτο συμβάν που έλαβε χώρα στη Χίο, όπου ένας 19χρονος έχασε τη ζωή του όταν τον καταπλάκωσε μπασκέτα!

Το περιστατικό συνέβη σε ένα πρόχειρο γήπεδο μπάσκετ στη Δασκαλόπετρα. Την ώρα που έπαιζαν παιδιά, η μπασκέτα ξεκόλλησε από τη βάση της με συνέπεια να πέσει πάνω σε 19χρονο νεαρό από το Μαρούσι, που βρισκόταν με την οικογένειά του στο νησί για διακοπές.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών του Νοσοκομείου Χίου, ο έφηβος κατέληξε.

Ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς μετά το συμβάν παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Αστυνομικό Τμήμα.

Σύμφωνα με το politischios, η κατασκευή της μπασκέτας δεν ήταν γερή και λόγω της διάβρωσης ξεκόλλησε από το τσιμεντένιο δάπεδο, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στον άτυχο νεαρό που έκανε τις διακοπές του στο νησί.

Οπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα, ο κ. Βουρνούς κρατήθηκε τη νύχτα της Κυριακής στο τμήμα και το πρωί της Δευτέρας οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα με κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας. Επειτα από την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος.

Σε δήλωση του ο κ. Βουρνούς ανέφερε:

«Χάθηκε η ζωή ενός ανθρώπου την ώρα που πήγε να παίξει και όλοι είμαστε συντετριμμένοι από το γεγονός. Παρουσιάστηκα αυτοβούλως προκειμένου να διευκολύνω τη διαδικασία της διερεύνησης από τη δικαιοσύνη σε αυτά τα πρώτα στάδια και μετά την ολοκλήρωση της επέστρεψα στα καθήκοντα μου. Από τις αστυνομικές αρχές ενημερώθηκα ότι θα διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για την αναζήτηση των υπαιτίων. Στο δήμο της Χίου είμαστε ασφαλώς έτοιμοι να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στη διερεύνηση της υπόθεσης. Ζήτησα από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ξεκινήσουν έκτακτο έλεγχο σε όλες τις παρόμοιες εγκαταστάσεις του δήμου Χίου. Οπως είναι γνωστό, λόγω του απορρήτου της διαδικασίας, δεν επιτρέπεται να υπεισέλθω στην ουσία της υπόθεσης μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα. Εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του νέου παιδιού».

Τη βαθιά του θλίψη για τον 19χρονο, εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι «είναι αυτονόητο πως η υπόθεση θα διερευνηθεί πλήρως από τις αρμόδιες κρατικές αρχές».

Εξάλλου, τη βαθιά θλίψη και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου νεαρού, εξέφρασε εκ μέρους των μελών των Επιτροπών (της Βουλής) Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Μορφωτικών Υποθέσεων ο προεδρεύων Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά τη συζήτηση του διυπουργικού νομοσχεδίου.

Νεκρή 43χρονη σε πισίνα στη Σάμο

Στο μεταξύ ένας ακόμη θάνατος σε πισίνα ελληνικού ξενοδοχείου καταγράφηκε το Σαββατοκύριακο. Νεκρή είναι μία 43χρονη τουρίστρια που έχασε τη ζωή της σε πισίνα ξενοδοχείου στο Κοκκάρι της Σάμου, το βράδυ του Σαββάτου.

Οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου που εντόπισαν τη γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ. Οι διασώστες παρέλαβαν την 43χρονη και επιχείρησαν να την επαναφέρουν στη ζωή, όσο κατευθύνονταν προς το νοσοκομείο, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία ενώ οι Αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν ανθρώπους που ενδέχεται να είχαν έρθει σε επαφή με την 43χρονη, την ημέρα του θανάτου της. Μέχρι στιγμής δεν έχουν προχωρήσει σε προσαγωγές ή συλλήψεις.

Είναι ο τέταρτος πνιγμός σε πισίνα, στην Ελλάδα, μέσα σε μία μόλις εβδομάδα, μετά τις δύο αδελφές από τη Γαλλία, 16 και 19 ετών αντίστοιχα, στη Ρόδο, και το οκτάχρονο κορίτσι από το Ισραήλ που πνίγηκε στη Χερσόνησο της Κρήτης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...