257
Ενας διασώστης κρατά το χεράκι της Ελίφ που ανασύρθηκε ζωντανή από τα ερείπια στη Σμύρνη | Serkan Oktar/Istanbul Fire Department/Handout via REUTERS

Τουρκία: Ζωντανό έπειτα από τρεις ημέρες στα ερείπια βρέθηκε κοριτσάκι

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2020, 12:26
Ενας διασώστης κρατά το χεράκι της Ελίφ που ανασύρθηκε ζωντανή από τα ερείπια στη Σμύρνη
|Serkan Oktar/Istanbul Fire Department/Handout via REUTERS

Τουρκία: Ζωντανό έπειτα από τρεις ημέρες στα ερείπια βρέθηκε κοριτσάκι

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2020, 12:26

Μια σπάνια στιγμή χαράς προσέφερε σε διασώστες και κατοίκους στη σεισμόπληκτη Σμύρνη, η διάσωση της μικρής Ελίφ, που εντοπίστηκε ζωντανή έπειτα από 65 ώρες μέσα στα χαλάσματα, λίγες ώρες μετά τη διάσωση και μιας κοπέλας.

Το κοριτσάκι, η μόλις τριών ετών Ελίφ Περιντσέκ, απεγκλωβίστηκε από τα συνεργεία νωρίς τη Δευτέρα και αμέσως μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Το Σάββατο είχαν εντοπιστεί η μητέρα της, οι δίδυμες αδελφές της, 10 ετών, και ο μεγαλυτερος αδελφός της, 7 ετών. Ολοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, αλλά το αγοράκι έχασε τη μάχη, ανέφερε η Hurriyet.

Νωρίτερα τα ξημερώματα της Δευτέρας, βρέθηκε ζωντανή έπειτα από 58 ώρες στα ερείπια η Ιντίλ Σιρίν, 14 ετών. Μαζί της ήταν η μικρότερη αδελφή της που δεν κατάφερε να επιζήσει.

Εν τω μεταξύ, ο προσωρινός απολογισμός των θυμάτων του σεισμού των 6,7 βαθμών που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Αιγαίο έφθασε τους 83 νεκρούς, ανέφερε η τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών (AFAD).

Αλλοι 962 άνθρωποι τραυματίστηκαν και από αυτούς οι  219 παραμένουν στα νοσοκομεία.

Ο τούρκος υπουργός Περιβάλλοντος Μουράτ Κουρούμ ανέφερε από την πλευρά του ότι ο σεισμός κατέστρεψε ολοσχερώς ή προκάλεσε πολύ σοβαρές ζημιές σε περίπου 40 κτίρια. Αλλα, περίπου 1.000, υπέστησαν λιγότερο εκτεταμένες ζημιές.

Οι καταστροφές εντοπίζονται στα περίχωρα της Σμύρνης, σε περιοχή που γνώρισε μεγάλη οικοδομική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Καταγγελίες μιλούν ωστόσο για κτίρια με προβληματική κατασκευή, χωρίς τήρηση των οικοδομικών κανόνων, και κακής ποιότητας υλικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...