221
Ο Κίφερ Σάδερλαντ είναι πρωταγωνιστής της σειράς, επεισόδιο της οποίας αποσύρθηκε από την πλατφόρμα του Netflix | Ben Mark Holzberg/ABC - © 2016 American Broadcasting Companies, Inc.

Το Netflix λογόκρινε σειρά με «κακό» τούρκο πρόεδρο

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2020, 10:54
Ο Κίφερ Σάδερλαντ είναι πρωταγωνιστής της σειράς, επεισόδιο της οποίας αποσύρθηκε από την πλατφόρμα του Netflix
|Ben Mark Holzberg/ABC - © 2016 American Broadcasting Companies, Inc.

Το Netflix λογόκρινε σειρά με «κακό» τούρκο πρόεδρο

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2020, 10:54

Η Τουρκία τα έχει βάλει κατά καιρούς με το YouTube, τα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και τη Wikipedia, γιατί έκρινε ότι μεταδίδουν πληροφορίες και άλλο υλικό, που δεν είναι αρεστό στο καθεστώς.

Δεν είναι περίεργο που έβαλε στο στόχαστρό της το Netflix, το οποίο μάλιστα δεν είχε πρόβλημα να υποκύψει στις πιέσεις του καθεστώτος Ερντογάν.

Το Variety ανέφερε ότι το Netflix, κατόπιν απαιτήσεων της Τουρκίας, αναγκάστηκε να αποσύρει ένα επεισόδιο της σειράς «Designated Survivor», στο οποίο ο τούρκος πρόεδρος παρουσιάζεται ως «κακός». Η αφαίρεση του επεισοδίου αφορά μόνο τις προβολές στην Τουρκία· σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο θα είναι διαθέσιμο κανονικά.

Στο επεισόδιο, το έβδομο του δεύτερου κύκλου, ο (φανταστικός) τούρκος πρόεδρος Φατίχ Τουράν δέχεται επίθεση από την αντιπολίτευση ενώ βρίσκεται στις ΗΠΑ για να παρευρεθεί στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στην οποία θα συναντιόταν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, που τον υποδύεται ο Κίφερ Σάδερλαντ.

Το Netflix εξήγησε ότι η αφαίρεση –ουσιαστικά η λογοκρισία– έγινε ώστε να εναρμονιστεί με τη νομοθεσία της χώρας. Η εταιρεία έχει και σε άλλες περιπτώσεις δεχθεί να αποσύρει επεισόδια. Πέρυσι καταγράφηκαν εννέα τέτοια περιστατικά, σύμφωνα με έκθεση που είδε το Variety.

Σε κάθε περίπτωση, το περιστατικό έρχεται σε μια περίοδο δύσκολων σχέσεων της Τουρκίας με τη Δύση και τις ΗΠΑ ειδικότερα, αλλά και δύσκολης κατάστασης στο εσωτερικό, με την οικονομία να πιέζεται από την πτώση της λίρας και την πανδημία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...