262
Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, αριστερά, στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ | SKAI

Θεοδωρικάκος: Δεν υπάρχει ζήτημα μείωσης προσωπικού ή μισθών στο Δημόσιο

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2020, 09:42
Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, αριστερά, στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ
|SKAI

Θεοδωρικάκος: Δεν υπάρχει ζήτημα μείωσης προσωπικού ή μισθών στο Δημόσιο

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2020, 09:42

Στη σταδιακή επαναφορά και του δημόσιου τομέα σε κανονικούς ρυθμούς αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος απέρριψε κατηγορηματικά την περίπτωση να μειωθούν ο αριθμός του προσωπικού ή οι αποδοχές.

Σε συνέντευξή του τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός είπε ότι με τηλεργασία συνεχίζει να εργάζεται περίπου το 30% των δημοσίων υπαλλήλων. Για τουλάχιστον ακόμη δύο εβδομάδες θα ενθαρρύνεται η εργασία από το σπίτι και για λόγους αποφυγής συγχρωτισμού. Είναι μια εμπειρία θετική και πολλοί υπάλληλοι εργάζονται αποτελεσματικά από το σπίτι, επισήμανε.

Διέψευσε όμως κατηγορηματικά το ενδεχόμενο η τηλεργασία να οδηγήσει σε μειώσεις προσωπικού στο Δημόσιο. «Η τηλεργασία έχει ως  προϋπόθεση να υπάρχει ο άνθρωπος. Κανείς να μην αμφιβάλλει για την εργασία του», τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι είναι εκτός σχεδίου της κυβέρνησης οποιαδήποτε μείωση μισθού στον δημόσιο τομέα.

Επιπλέον, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι, στο πλαίσιο θεσμικής μεταρρύθμισης που ετοιμάζει η κυβέρνηση, θα υπάρξει μεταφορά αρμοδιοτήτων προς την αυτοδιοίκηση. «Οπότε σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να μεταφερθούν και εργαζόμενοι προς την αυτοδιοίκηση», είπε.

Σε ερώτημα για την πιθανότητα πρόωρων εκλογών, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι δεν μπορεί να ξέρει αν δέχεται σχετικές εισηγήσεις ο Πρωθυπουργός, σημείωσε ωστόσο ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος.

Οι Έλληνες, όπως είπε, «έδωσαν πανίσχυρη εντολή  στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ανάπτυξη της οικονομίας και την δίκαιη κατανομή της. Διαπίστωσαν αυτούς τους δέκα μήνες ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ισχυρή ηγεσία, γιατί αντιμετώπισε με πολύ αποτελεσματικό τρόπο δύο πολύ έκτακτες καταστάσεις, την κρίση με την Τουρκία με το Μεταναστευτικό και την κρίση του κορονοϊού. Άρα γνωρίζουν ότι έχουν την ηγεσία που χρειάζονται και δεν υπάρχει κανένας λόγος για πρόωρες εκλογές».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...