670
| Credit SOOC/CreativeProtagon

Πληρωμένη απάντηση της Μπαλατσινού στον Koύλογλου

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2020, 12:09
|Credit SOOC/CreativeProtagon

Πληρωμένη απάντηση της Μπαλατσινού στον Koύλογλου

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2020, 12:09

Ο Στέλιος Κούλογλου φαίνεται ότι έχει αναλάβει έναν ιδιαίτερο ρόλο στην άσκηση αντιπολίτευσης από τον ΣΥΡΙΖΑ (μεταξύ άλλων το μαρτυρούν και οι ολοένα και πυκνότερες εμφανίσεις του στις εκπομπές πολιτικού σχολιασμού του Kontra Channel). Eτσι, μετά τις… διαδικτυακές απειλές τύπου «όταν γυρίσω θα σας γ…σω» (εδώ) και τα «Je suis Stelios» που ακολούθησαν, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως «ανακάλυψε» το εξής:

H ιστοσελίδα jenny.gr προβάλλει την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» και δεδομένου ότι «ανήκει στην Τζένη Μπαλατσινού», σύζυγο του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, η διαφήμιση επ’ αμοιβή της εν λόγω καμπάνιας συνιστά σκάνδαλο, υπονόησε  ο ιστότοπος που ευρωβουλευτή.

«Αν το σχετικό διαφημιστικό του “Μένουμε Σπίτι” στο site της συζύγου του υπουργού Υγείας προβάλλεται με χρηματοδότηση από την εν λόγω κρατική δαπάνη, τότε ασφαλώς το σκάνδαλο αποκτάει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις», έγραψε το site, προτού αρχίσει να διαδίδεται η «αποκάλυψη» στο Διαδίκτυο μέσω των γνωστών διαύλων των social media.

Με τη διαφορά όμως ότι το jenny.gr δεν ανήκει στην κυρία Μπαλατσινού εδώ και πάνω από έναν χρόνο, όπως μας ενημέρωσε η ίδια. Και ούτε υπάρχει οποιαδήποτε συμμετοχή της στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του.

Η σύζυγος του υπουργού Υγείας απευθύνθηκε προσωπικά στον κ. Κούλογλου μέσω Τwitter.

«Προς αξιότιμο Στέλιο Κούλογλου (και όλους όσους έσπευσαν να αναπαράξουν fake news), λυπάμαι αλλά θα σας απογοητεύσω… Το jenny.gr δεν μου ανήκει εδώ και έναν χρόνο. Σε αντίθεση με τη δική σας καριέρα η δική μου δεν υπήρξε ποτέ κρατικοδίαιτη», απάντησε σε καυστικό ύφος η κυρία Μπαλατσινού,

(Με τον χαρακτηρισμό «κρατικοδίαιτος» η Τζένη Μπαλατσινού δεν εννοεί προφανώς την ευρωβουλευτική αποζημίωση του κ. Κούλογλου αλλά τις υψηλές αμοιβές που εισέπραττε από την κρατική ΕΡΤ επί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ως ανεξάρτητος παραγωγός δημοσιογραφικών εκπομπών)  

Ακολούθησε ανακοίνωση και από το το jenny.gr, στην οποία αναφέρεται ότι κυρία Μπαλατσινού ουδεμία μετοχική σχέση έχει με την ιδιοκτήτρια εταιρεία, αλλά και ότι η καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» έγινε από τον ιστότοπο δωρεάν:

«Η koolworks A.E., κάτοχος του γυναικείου site jenny.gr, ανακοινώνει πως η τοποθέτηση διαφημιστικού περιεχομένου (web banner) για την καμπάνια “Μένουμε Σπίτι” του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας έγινε δωρεάν στα πλαίσια στήριξης της συνολικής προσπάθειας για τον περιορισμό του αντικτύπου του COVID-19.

Να σημειωθεί πως η Τζένη Μπαλατσινού ουδεμία μετοχική σχέση έχει με την υποφαινόμενη εταιρία».

Με τον χαρακτηρισμό «κρατικοδίαιτος» η Τζένη Μπαλατσινού δεν εννοεί προφανώς την ευρωβουλευτική αποζημίωση του κ. Κούλογλου αλλά τις αμοιβές (υψηλές) που εισέπραττε από την κρατική ΕΡΤ επί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ως ανεξάρτητος παραγωγός δημοσιογραφικών εκπομπών.

Μετά την ανάρτηση της Τζένης Μπαλατσινού, ο Στέλιος Κούλογλου δήλωσε: «Όπως έχω επανειλημμένως δηλώσει, μετά την εκλογή μου στην Ευρωβουλή δεν έχω καμία αρμοδιότητα στις συντακτικές επιλογές του Τvxs.gr, όπου παραμένω ως απλός αρθρογράφος».

ΝΔ: «Πήγαν για μαλλί και για μια ακόμα φορά βγήκαν κουρεμένοι»

Σκληρή ήταν απάντηση και από τον διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκο Ρωμανό, που εξαπέλυσε επίθεση κατά του κ. Κούλογλου.

«Είδαμε μια απίστευτη επίθεση στη σύζυγο του υπουργού Υγείας, είδαμε ένα fake news που έλεγε ότι δήθεν πήρε κονδύλια, από αυτά τα γνωστά για τα οποία μας χτυπάνε ότι δήθεν κάνουμε δωράκια σε ΜΜΕ για τον κοροναϊό», σχολίασε σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» ο κ. Ρωμανός.

«Ξαφνικά τους φταίει η σύζυγος του υπουργού Υγείας η οποία δήθεν στο site της πήρε διαφήμιση και επικοινωνιακό πακέτο, η πλάκα είναι ότι αυτό το site δεν ανήκει εδώ και πάνω από ένα χρόνο στην κα Μπαλατσινού και η ακόμα μεγαλύτερη πλάκα είναι ότι αυτό το site ανήκει στον όμιλο που έχει το Luben», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

«Και βέβαια», πρόσθεσε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ,  «ο κοινός παρονομαστής όλης αυτής της πλάκας είναι ότι αυτή η είδηση αποφάσισαν να διαδοθεί μέσω του κ. Κουλογλου οποίος έκανε δήθεν κριτική στη σύζυγο του κ.Κικίλια, για κρατικοδίαιτη λογική».

«Ποιος; Ο κ. Κουλογλου ο κατεξοχήν κρατικοδίαιτος επί δεκαετίες, ο δημοσιογράφος επί μια ζωή της ΕΡΤ και ο άνθρωπος που έχει ένα site που αναρωτιέμαι πόσα κλικ κάνει, και επί χρόνια έπαιρνε διαφημίσεις και τότε προφανώς δεν τον ενοχλούσε αυτή η λογική»,  κατέληξε στην αναφορά του στο θέμα ο κ. Ρωμανός, για να συμπληρώσει σε ειρωνικό ύφος:

«Πήγαν για μαλλί και για μια ακόμα φορά βγήκαν κουρεμένοι».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...