756
Επάνοδος στο προσκήνιο εν μέσω κρίσης κορονοϊού για τον επικεφαλής του «Πράττω», Νίκο Κοτζιά | SOOC

Κοτζιάς, τώρα στατιστικολόγος-αναλυτής: Ψεύτικη προπαγάνδα τα στοιχεία Τσιόδρα για τον κορονοϊό!

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2020, 16:18
Επάνοδος στο προσκήνιο εν μέσω κρίσης κορονοϊού για τον επικεφαλής του «Πράττω», Νίκο Κοτζιά
|SOOC

Κοτζιάς, τώρα στατιστικολόγος-αναλυτής: Ψεύτικη προπαγάνδα τα στοιχεία Τσιόδρα για τον κορονοϊό!

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2020, 16:18

Ο Νίκος Κοτζιάς, μετά την παραίτησή του από την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών (ελέω Καμμένου, εδώ) είχε κάπως αποστασιοποιηθεί από τη… «σκιώδη» έστω, ενασχόληση με τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, πλην της «αναγκαίας» κριτικής στον νυν υπουργό Νίκο Δένδια, ώστε να ενισχύσει και τον αναιμικό κατά τα άλλα αντιπολιτευτικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο επικεφαλής του «Πράττω», όμως, επανήλθε τώρα «δριμύτερος» μέσω ανάρτησής του στο Facebook, και μάλιστα όχι ως πρώην επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, αλλά φορώντας αυτή τη φορά την «τήβεννο» του στατιστικολόγου-αναλυτή για τα στοιχεία εξέλιξης των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας και ανά τον κόσμο!

Τίτλος του άρθρου: «Στατιστικές και Τεστ, Προπαγάνδα και ψέματα», ώστε να προετοιμάσει τον αναγνώστη για την «εμπεριστατωμένη ανάλυση» που θα ακολουθήσει…

Καλημέρα σε όλους τους φίλους και τις φίλες. Το άρθρο της Δευτέρας στο facebook:Στατιστικές και Τεστ, Προπαγάνδα και…

Geplaatst door Νικος Κοτζιας op Maandag 6 april 2020

Ζηλεύοντας προφανώς, τη… «δόξα» που (πρώην, νυν; – κανείς δεν μπορεί να πει μετά βεβαιότητος) «συντρόφου» Θανάση Καρτερού (εδώ), ο κ. Κοτζιάς δεν αποφεύγει τις ειρωνείες για τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα (χωρίς φυσικά να τον κατονομάζει), πριν προχωρήσει σε μία ευθεία αμφισβήτηση –ή, μάλλον ορθότερα, απόπειρα αποδόμησης της αξιοπιστίας και εγκυρότητας των στοιχείων που ανακοινώνει σε καθημερινή βάση ο καθ’ ύλην αρμόδιος εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Με τον μανδύα του ειδικού αναλυτή των στοιχείων για την εξέλιξη της νόσου Covid-19, o πρώην υπουργός Εξωτερικών αντιπαραθέτει τις πολύ καλύτερες επιδόσεις των «φτωχών» Βαλκανίων με εκείνες της «πλούσιας» Δυτικής Ευρώπης, για να καταλήξει στο «αποκαλυπτικό» συμπέρασμα ότι τα στοιχεία που ανακοινώνει η Ελλάδα για τον αριθμό κρουσμάτων και θυμάτων του κορονοϊού εντάσσονται σε μία φτηνή προπαγάνδα, η οποία όμως, όπως μας υπογραμμίζει, «έχει κοντά ποδάρια»…

Εν συντομία, ο κ. Κοτζιάς θέλει να ενημερώσει (ποιους άραγε;) εντός και εκτός των συνόρων ότι η Ελλάδα είναι σε πολύ χειρότερη θέση μεταξύ των πληττόμενων χωρών, από αυτή που προσπαθεί να παρουσιάσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη!

«Ο αρμόδιος υφυπουργός της κυβέρνησης της ΝΔ δήλωσε το Σάββατο ότι η Ελλάδα έχει ως προς τον Covid-19 την καλύτερη κατάσταση στον κόσμο! Με βάση αυτή την «εικόνα», συμπεραίνει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, η ελληνική κυβέρνηση πράττει καλά και εκείνος ως καθηγητής Ιατρικής δικαιώνεται έναντι όλων των συναδέλφων του διεθνώς. Αν είναι… αλήθεια, θα ήταν εκπληκτικό», γράφει στην αρχή της ανάρτησής του ο Νίκος Κοτζιάς, αποφεύγοντας –όπως προαναφέρθηκε– να κατονομάσει τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Ακολούθως προαναγγέλλει πως θα αποδείξει ότι οι επιδόσεις της Ελλάδας  στην αντιμετώπιση του κορονοϊού, που έχουν αναδειχθεί από τα (εξαπατημένα και αυτά) ξένα μέσα, σε παράδειγμα προς μίμηση για τις υπόλοιπες χώρες, δεν είναι τίποτα παρά μία «στρεβλή παρουσίαση της πραγματικής κατάστασης στον σημερινό κόσμο».

«Κατά συνέπεια», υποστηρίζει, «η άρνηση της κυβέρνησης στα πολλά τεστ και στις μάσκες δεν είναι αποτέλεσμα της “ελληνικής επιτυχίας”, αλλά των ελλείψεων σε υλικά που υπάρχει στη χώρα» και  «για αυτές», καταγγέλλει, «έχει άμεση ευθύνη η κυβέρνηση και όλοι εκείνοι που θέλουν να απαγορεύσουν στη χώρα την κριτική της αλήθειας, αλλά και όσοι φοβούνται στην αντιπολίτευση να απαντήσουν στα «κυρίαρχα στοιχεία και στατιστικές»!

Οπως λέει  ο πρώην υπουργός του Αλέξη Τσίπρα, αυτό που θέλει να επισημάνει είναι πως «δεν υπάρχει μια ελληνική ιδιαιτερότητα όσον αφορά την άμεση περιοχή της χώρας μας», διότι «η ιδιαιτερότητα είναι όλης της περιοχής σε σχέση με τις ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες. Και εντός αυτής της ιδιαιτερότητας η θέση της Ελλάδας είναι η χειρότερη».

«Αδύνατον, λοιπόν, να είναι η καλύτερη στον κόσμο», είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει, γιατί, όπως επαναλαμβάνει, «η φτηνή προπαγάνδα και το ψέμα έχουν κοντά ποδάρια».

Κλείνοντας τη προσωπική του στατιστική ανάλυση, ως επαΐων λοιμωξιολόγος-στατιστικολόγος, για την αναλογία κρουσμάτων και θυμάτων κορονοϊού στη χώρα μας και σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, των Βαλκανίων και φυσικά της Απω Ανατολής, ο Νίκος Κοτζιάς προβαίνει σε μία ακόμη διαπίστωση:

«Εδώ στην Ελλάδα θα είχαμε γλυτώσει από τους ιούς που μας ήρθαν μέσω των Αγίων Τόπων (όπου προηγούμενα είχαν πάει Νοτιοκορεάτες τουρίστες και είχαν ενημερωθεί έγκαιρα οι ελληνικές αρχές), από την Ιταλία και τους καθυστερημένους ελέγχους στα αεροδρόμια. Διότι οι πιο επικίνδυνοι φορείς του ιού είναι εκείνοι που δεν το γνωρίζουν και δεν τους επιτρέπεται να κάνουν τεστ».

Από το άρθρο του κ. Κοτζιά δεν θα μπορούσε να λείψει και το δίδαγμα για τον «αφελή» καθηγητή Τσιόδρα και την «πονηρή» κυβέρνηση που βγάζει προς τα έξω τα στοιχεία που αυτή θέλει:

«Το δίδαγμα από τους αριθμούς που παρέθεσα είναι ότι οι συγκρίσεις έχουν νόημα όταν θέλεις να δείξεις τι διαφορετικό έκανες εσύ που είναι καλύτερο και τι μπορείς να μάθεις. Κατά συνέπεια οφείλει να εξηγήσει κανείς, γιατί επιλέγει συγκεκριμένο δείγμα προς σύγκριση, όπως η συνεχής αναφορά στην Ισπανία», επιμένει ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:

«Το χειρότερο είναι ότι όταν πιστέψεις ότι τα έκανες καλύτερα από παντού, τότε παύεις να μαθαίνεις και να κάνεις τα απαραίτητα. Καταλήγεις στο ψέμα και στην υποκρισία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...