276
Εμβολιασμός κατά της Covid σε νοσοκομείο της Αττικής (φωτογραφία αρχείου) | Intime

Θεοδωρίδου: Για ποιους εγκρίθηκε η τέταρτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2022, 18:30
Εμβολιασμός κατά της Covid σε νοσοκομείο της Αττικής (φωτογραφία αρχείου)
|Intime

Θεοδωρίδου: Για ποιους εγκρίθηκε η τέταρτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2022, 18:30

Τη νέα στρατηγική της χώρας μας για τον εμβολιασμό κατά της λοίμωξης Covid, παρουσίασε σε έκτακτη ενημέρωση η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Σύμφωνα με την ίδια, καθώς η μετάλλαξη Ομικρον έχει αυξήσει πολύ τα κρούσματα και συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού δεν έχουν αρκετά αντισώματα από τον εμβολιασμό τους, συστήνεται να κάνουν και τέταρτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό.

Οπως είπε η κυρία Θεοδωρίδου, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών προτείνει τη Δευτέρα τη χορήγηση της τέταρτης δόσης σε άτομα άνω των 60 ετών, τέσσερις μήνες μετά την πρώτη αναμνηστική δόση.

Σε άτομα που έχουν νοσήσει, μετά τη χορήγηση της πρώτης αναμνηστικής δόσης (δηλαδή της τρίτης δόσης), δεν προτείνεται δεύτερη αναμνηστική δόση.

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για τα ραντεβού στους άνω των 80 ετών, θα γίνει την Πέμπτη 7 Απριλίου και για τις ηλικίες από 70 έως 79 ετών θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα, όπως είπε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο ίδιος έσπευσε να διευκρινίσει ότι η τέταρτη δόση δεν συνδέεται με το πιστοποιητικό εμβολιασμού, δηλαδή ότι δεν θα είναι υποχρεωτική για την είσοδο των πολιτών κυρίως σε κλειστούς χώρους.

Τέταρτη δόση και σε παιδιά

Σύμφωνα με όσα είπε η κυρία Θεοδωρίδου, η τέταρτη δόση εγκρίθηκε και για παιδιά ηλικίας από 12 έως 17 ετών με ανοσοκαταστολή και νοσήματα υψηλού κινδύνου, όπως  μεταμόσχευση και νεφρική ανεπάρκεια. Η δόση θα χορηγείται τρεις μήνες μετά τη χορήγηση της τρίτης δόσης.

Επίσης, τέταρτη δόση θα χορηγείται και σε παιδιά και εφήβους από 12 έως και 17 ετών που ανήκουν σε ομάδα με νοσήματα με αυξημένο κίνδυνο όπως παχυσαρκία, διαβήτη και καρδιαγγειακά νοσήματα. Η δόση σε αυτήν την κατηγορία θα χορηγείται μετά από έξι μήνες από τη χορήγηση της τρίτης δόσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...