333
Ο Γιώργος Λάνθιμος -δεύτερος από δεξιά- μαζί με τους άλλους της ομάδας του «The Favourite» το BAFTA του καλύτερου βρετανικού φιλμ | REUTERS/Toby Melville

Τα BAFTA έδειξαν Οσκαρ για τον Λάνθιμο

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2019, 00:55
Ο Γιώργος Λάνθιμος -δεύτερος από δεξιά- μαζί με τους άλλους της ομάδας του «The Favourite» το BAFTA του καλύτερου βρετανικού φιλμ
|REUTERS/Toby Melville

Τα BAFTA έδειξαν Οσκαρ για τον Λάνθιμο

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2019, 00:55

Η βραδιά στο επιβλητικό Royal Albert Hall τα είχε όλα: και γαλαζοαίματους, τον πρίγκιπα Ουίλιαμ με τη σύζυγό του Κέιτ Μίντλετον, και ένα εντυπωσιακό σόου από τους αρτίστες του Cirque de Soleil, και εντυπωσιακές εμφανίσεις, αλλά και ελληνικό χρώμα! Tα BAFTA, τα βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης, απονεμήθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο Λονδίνο και όπως και να το κάνουμε συνιστούν έναν πρόδρομο για τα Οσκαρ· που θα ακολουθήσουν στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο Γιώργος Λάνθιμος ήταν από τους πρώτους που ανέβηκαν στο πόντιουμ του Royal Albert Hall, καθώς τιμήθηκε για το «The Favourite» («Η Ευνοούμενη») με το βραβείο της Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας (το φιλμ είναι υποψήφιο για 10 Οσκαρ και για 12 BAFTA!)

Ο κ. Λάνθιμος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τις τρεις πρωταγωνίστριές του, την Ολίβια Κόλμαν, την Εμα Στόουν και την Ρέιτσελ Βάιζ, όλες υποψήφιες για BAFTA για τις ερμηνείες τους (και για Οσκαρ).

Οπως το είπε. Με BAFTA τιμήθηκαν η Ολίβια Κόλμαν (α’ γυναικείου ρόλου) και η Ρέιτσελ Βάιζ (β’ γυναικειου ρόλου).

Επίσης το φιλμ του 46χρονου έλληνα κινηματογραφιστή πήρε BAFTA για το πρωτότυπο σενάριο (των Ντέμπορα Ντέβις και Τόνι ΜακΝαμάρα που ευχαρίστησαν τον σκηνοθέτη για το «αριστούργμα που δημιούργησε»), τα κοστούμια, το μακιγιάζ, την καλλιτεχνική διεύθυνση. Σύνολο επτά BAFTA για την ταινία του κ. Λάνθιμου.

Ωστόσο το «ιερό δισκοπότηρο», το BAFTA Σκηνοθεσίας δεν πήγε στον κ. Λάνθιμο. Ως καλύτερος σκηνοθέτης ανακηρύχθηκε από τη Βρετανική Ακαδημία ο Αλφόνσο Κουαρόν, ο σπουδαιος Μεξικανός που γύρισε το «Roma», το οποίο πήρε και το ΒAFTA Καλύτερης Ταινίας.

Το BAFTA α΄ανδρικού ρόλου πήρε ο Ράμι Μάλεκ για τον ρόλο του ως Φρέντι Μέρκιουρι στο «Bohemian Rapsody», ενώ για το β’ ανδρικού τιμήθηκε ο Μαχερσάλα Αλι για το «Green Book». Οι δύο έχουν πάρει σχεδόν όλα τα βραβεία έως τώρα και είναι τα φαβορί για τα Οσκαρ σε δύο εβδομάδες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...