153
|

Συνελήφθη ιδιοκτήτης φροντιστηρίου – αγνόησε τα μέτρα για τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2020, 12:02

Συνελήφθη ιδιοκτήτης φροντιστηρίου – αγνόησε τα μέτρα για τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2020, 12:02

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ιδιοκτήτης φροντιστηρίου που συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης επειδή αγνόησε επιδεικτικά τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί εδώ και ημέρες για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για ιδιοκτήτη φροντιστηρίου μέσης εκπαίδευσης στα Ιωάννινα που προτίμησε να κάνει μάθημα παρά την απόφαση για την αναστολή λειτουργίας όλων των δομών εκπαίδευσης στη χώρα.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή του κατόπιν καταγγελίας και την Παρασκευή οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από την Πέμπτη,  ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, ζήτησε την άμεση παρέμβαση των εισαγγελέων ανά τη χώρα σε περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων αποτροπής της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Με εγκύκλιό του προς τους εισαγγελείς της χώρας, ο Βασίλης Πλιώτας αναφέρεται στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα όπου προβλέπονται αυστηρές ποινικές κυρώσεις για όσους παραβιάζουν τα μέτρα.

Οσοι σκοπίμως παραβιάζουν τα μέτρα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, με τη συμπεριφορά τους προσβάλλουν ή θέτουν σε κίνδυνο θεμελιώδη προστατευόμενα έννομα αγαθά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...