295
Ο Τζέραλντ Μπάτλερ με τη δάδα στα χέρια ανάβει τον βωμό | REUTERS/Vassilis Psomas

«This is Sparta!» – Στη γη του Λεωνίδα με την Ολυμπιακή Φλόγα ο Τζέραρντ Μπάτλερ

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2020, 12:00
Ο Τζέραλντ Μπάτλερ με τη δάδα στα χέρια ανάβει τον βωμό
|REUTERS/Vassilis Psomas

«This is Sparta!» – Στη γη του Λεωνίδα με την Ολυμπιακή Φλόγα ο Τζέραρντ Μπάτλερ

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2020, 12:00

Από τα χέρια του κινηματογραφικού Λεωνίδα των «300», του Τζέραρντ Μπάτλερ, πέρασε την Παρασκευή η Ολυμπιακή Φλόγα στο μακρύ ταξίδι της προς το Τόκιο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες που, κορονοϊού επιτρέποντος, θα αρχίσουν στα τέλη Ιουλίου.

Ο σκωτσέζος ηθοποιός έτρεξε με τη δάδα στη Σπάρτη, κάνοντας μια στάση στο άγαλμα του Λεωνίδα στο κέντρο της πόλης. Εκεί άναψε τον βωμό, φωνάζοντας μάλιστα «Σπάρτα!», παρουσία επισήμων και πλήθους κόσμου.

Πάντως ο δήμος Σπάρτης είχε καλέσει τους πολίτες να μην παραβρεθούν στην τελετή υποδοχής της ολυμπιακής φλόγας λόγω του κορονοϊού και, αντίθετα, να παρακολουθήσουν την τελετή από το σπίτι τους. Μια έκκληση που δεν εισακούστηκε.

Σε μια σύντομη ομιλία του, ο Μπάτλερ τόνισε ότι είναι περήφανος που έπαιξε τον ρόλο του Λεωνίδα, «ενός από τους μεγαλύτερους πολεμιστές». Μίλησε για την προετοιμασία του για να υποδυθεί  τον Λεωνίδα, αλλά και για το πώς γνώριζε ότι έπρεπε να παίξει αυτόν τον ρόλο.

«Ο κόσμος χρειάζεται ήρωες και ειδικότερα σήμερα», είπε ακόμη ενώ κλείνοντας είπε: «Εδώ είναι ιερή και θρυλική γη, εδώ είναι η Σπάρτη» με την τελευταία φράση  όπως ειπώθηκε στην ταινία: «This is Spartα

Εκτός από τον Μπάτλερ, έτρεξαν με τη Φλόγα, η αφή της οποίας έγινε την Πέμπτη στην Αρχαία Ολυμπία μπροστά σε ελάχιστο κοινό, ο ελληνικής καταγωγής ηθοποιός και παραγωγός Μπίλι Ζέιν και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος.

Παρόντες στην εκδήλωση, όπως ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, αλλά και ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Κριστιάν Καρεμπέ.

Στις 19 Μαρτίου η Φλόγα θα παραδοθεί στους Ιάπωνες σε μια εκδήλωση χωρίς κόσμο στο Καλλιμάρμαρο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...