355
Ο Τζο Μπάιντεν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη του πρώτου στην Αθήνα για ένα συνέδριο τον Ιούνιο του 2017 | Intime/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στον «αληθινό φίλο της Ελλάδας Τζο Μπάιντεν»

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2020, 20:00
Ο Τζο Μπάιντεν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη του πρώτου στην Αθήνα για ένα συνέδριο τον Ιούνιο του 2017
|Intime/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στον «αληθινό φίλο της Ελλάδας Τζο Μπάιντεν»

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2020, 20:00

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Τζο Μπάιντεν για την -όπως δείχνουν τα σχεδόν τελικά αποτελέσματα- βέβαιη εκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ.

Σε tweet από τον επίσημο λογαριασμό του Πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης έγραψε ότι ο «Τζο Μπάιντεν έχει υπάρξει αληθινός φίλος της Ελλάδας και είμαι σίγουρος ότι υπό την προεδρία του η σχέση ανάμεσα στις χώρες μας θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο».

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έκανε ιδιαίτερη μνεία και στην Κάμαλα Χάρις, ως πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρο των ΗΠΑ ενώ παρέπεμψε στην δέσμευση του Τζο Μπάιντεν για επιστροφή των ΗΠΑ στη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα.

Μηνύματα για τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις ΗΠΑ έστειλαν και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος το συνοδεύει με μια φωτογραφία του από την επίσκεψη του Μπάιντεν στην Αθήνα το 2017, κατά την οποία τον υποδέχτηκε, ως πρωθυπουργός τότε, στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Τσίπρας γράφει ότι «η άνευ προηγουμένου προσέλευση εκλογέων απέδειξε και πάλι ότι η δημοκρατία ακμάζει τώρα και στο μέλλον ότι οι πολίτες είναι δεσμευμένοι να συμμετέχουν και να ψηφίζουν για το μέλλον τους. Η πείρα και η υποστήριξη του εκλεγμένου προέδρου στον προώθηση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων θα είναι κρίσιμης σημασίας για την ενίσχυση των σχέσεων και την αντιμετώπιση των αυξανόμενων προκλήσεων του μέλλοντος».

Από την πλευρά της, η Φώφη Γεννηματά ανέφερε:

«Είναι μια μέρα χαράς και ελπίδας για τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τον κόσμο. Η νίκη του Τζο Μπάιντεν είναι μια νίκη της προόδου απέναντι στη συντήρηση και τον λαϊκισμό, της ελπίδας απέναντι στο φόβο, της συμφιλίωσης απέναντι στην πόλωση και τον διχασμό, που τόσο ταλαιπώρησε και την αμερικανική κοινωνία. Είναι και μια νίκη για τις γυναίκες , με την πρώτη γυναίκα Αντιπρόεδρο στην ιστορία των ΗΠΑ. Εύχομαι ο 46ος Πρόεδρος, με τις περισσότερες ψήφους στην ιστορία των αμερικανικών εκλογών, να σταθεί δίπλα στην Ευρώπη και να υπερασπιστούμε την ειρήνη και την ασφάλεια . Μόνο μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες προκλήσεις, όπως η πανδημία, η κλιματική κρίση, η τρομοκρατία, ο αυταρχισμός και οι ανισότητες. Κυρίως όμως, είμαι βέβαιη ότι μια νέα σελίδα ουσιαστικής συνεργασίας και κατανόησης ανοίγει σήμερα για τις ελληνο-αμερικανικές σχέσεις».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...