332
«Πράσινο» θα μείνει το κλειστό του ΟΑΚΑ για τις επόμενες δεκαετίες | ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ / IntimeNews

Στον Παναθηναϊκό το κλειστό του ΟΑΚΑ για 49 χρόνια

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2022, 16:05
«Πράσινο» θα μείνει το κλειστό του ΟΑΚΑ για τις επόμενες δεκαετίες
|ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ / IntimeNews

Στον Παναθηναϊκό το κλειστό του ΟΑΚΑ για 49 χρόνια

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2022, 16:05

Η κυβέρνηση αποφάσισε να παραχωρήσει το κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ και τη χρήση του στον Παναθηναϊκό για 49 χρόνια, με σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα ψηφιστεί το προσεχές διάστημα από τη Βουλή.

Η παραχώρηση εντάσσεται στη συνολική αναβάθμιση και αξιοποίηση του σταδίου στο οποίο οι Πράσινοι έχουν ζήσει μερικές από τις πιο ένδοξες στιγμές της ιστορίας τους με πολλούς τίτλους εντός και εκτός συνόρων.

Στην σχετική ανακοίνωση τονίζεται πως το εν λόγω γήπεδο θα παραμείνει στη διάθεση και της ΕΟΚ για αγώνες ή προπονήσεις των εθνικών ομάδων, όπως ίσχυε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης:

Έπειτα από συμφωνία του Υφυπουργείο Αθλητισμού με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, θα της παραχωρηθούν για 49 χρόνια οι εγκαταστάσεις του κλειστού μπάσκετ στο ΟΑΚΑ (σχετική νομοθετική ρύθμιση θα έλθει προς ψήφιση στη Βουλή το προσεχές διάστημα).

Η παραχώρηση εντάσσεται στη συνολική αναβάθμιση και αξιοποίηση του ΟΑΚΑ, η οποία συντελείται με το πλέον επωφελή τρόπο για τον ελληνικό αθλητισμό.

Το γήπεδο θα παραμένει στη διάθεση της Ομοσπονδίας, για την εξυπηρέτηση των αναγκών της σε αγώνες και προπονήσεις των εθνικών ομάδων και για τη φιλοξενία διεθνών διοργανώσεων.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ανακοινώνει την ιστορική συμφωνία αυτής με την ελληνική Κυβέρνηση σχετικά με την παραχώρηση του Κλειστού Γηπέδου μπάσκετ στο ΟΑΚΑ για τα επόμενα 49 χρόνια.

Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές ημέρες στην Ιστορία του Συλλόγου και δη του τμήματος μπάσκετ, καθώς δίνεται η πολυπόθητη λύση στο διαχρονικό πρόβλημα της στέγασης της πιο επιτυχημένης επαγγελματικής ομάδας στην Ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Πλέον ο Παναθηναϊκός αποκτά τα κλειδιά του δικού του σπιτιού, του γηπέδου στο οποίο έχουν γραφτεί χρυσές σελίδες για το Σύλλογο. Η παραχώρηση του ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό υπήρξε πρωταρχικό μας μέλημα, καθώς το γήπεδο αποτελεί το βασικό θεμέλιο για την ανάπτυξη, τη βιωσιμότητα και τη λειτουργία ενός Συλλόγου. Η «Μέκκα» του ευρωπαϊκού μπάσκετ είναι πλέον «πράσινη».

Ευχαριστούμε θερμά την ελληνική Κυβέρνηση για τη συνεργασία και την απόδοση δικαιοσύνης στο τμήμα καλαθοσφαίρισης που εδώ και δεκαετίες κρατά ψηλά το αθλητικό λάβαρο της χώρας με συνέπεια, σεβασμό και ευθύνη απέναντι στους Έλληνες φιλάθλους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News