260
Η κατεστραμμένη γέφυρα στο Χάρκοβο |

Χάρκοβο: Οι Ουκρανοί ανατίναξαν γέφυρα την ώρα που περνούσε ρωσική φάλαγγα

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2022, 16:01
Η κατεστραμμένη γέφυρα στο Χάρκοβο
|

Χάρκοβο: Οι Ουκρανοί ανατίναξαν γέφυρα την ώρα που περνούσε ρωσική φάλαγγα

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2022, 16:01

Συνεχίζονται οι επιτυχίες του ουκρανικού στρατού εναντίον των Ρώσων: μία ρωσική φάλαγγα εξολόθρευσαν οι Ουκρανοί καταστρέφοντας τη γέφυρα την ώρα που την διέσχιζαν οι ρώσοι στρατιώτες, στο Χάρκοβο.

Τα ρωσικά στρατεύματα κατευθύνονταν προς την Ιζιουμ, στα ανατολικά της χώρας, όταν η γέφυρα ανατινάχθηκε από τους Ουκρανούς, που την είχαν παγιδεύσει με εκρηκτικά.

«Οι ειδικές δυνάμεις περίμεναν την κατάλληλη στιγμή και όταν ο εχθρός βρισκόταν πάνω στη γέφυρα χωρίς να υποπτεύεται κάτι, την ανατίναξαν», έγραψαν στο Facebook οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Η ανάρτηση συνοδευόταν από φωτογραφίες από drone, που δείχνουν εικόνες από την καταστροφή στο σημείο.

Στο μεταξύ οι Ρώσοι ανακοίνωσαν ότι οι Ουκρανοί έπληξαν στόχους σε ρωσικό έδαφος, σε χωριό του Μπελγκόροντ. Συγκεκριμένα, περισσότερα από 20 κτίρια και ένα σχολείο, υπέστησαν ζημιές, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τις ρωσικές περιφερειακές αρχές.

Παράλληλα, οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι περισσότεροι από 500 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στο Χάρκοβο και τα περίχωρά του, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

«Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, 503 άμαχοι, εκ των οποίων 24 παιδιά, έχουν σκοτωθεί», ανακοίνωσε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στο Telegram ο κυβερνήτης της περιοχής, Ολεγκ Σινεγκούμποφ.

Στο μεταξύ, οι βρετανικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών προειδοποίησαν ότι οι ουκρανικές πόλεις Κραματόρσκ και Κοστιαντινίφκα πιθανόν να αποτελέσουν στόχους της Ρωσίας και να αντιμετωπίσουν επίπεδα βιαιότητας αντίστοιχα με αυτά που έχουν καταγραφεί σε άλλα αστικά κέντρα από τότε που η Μόσχα εισέβαλε στην Ουκρανία.

Σε νεότερη ενημέρωση αναφορικά με την πόλεμο, το βρετανικό υπουργείο Αμυνας ανέφερε ότι τα «εκτεταμένα πλήγματα με πυραύλους και πυρά πυροβολικού και οι προσπάθειες συγκέντρωσης δυνάμεων για επίθεση» καταδεικνύουν μια αλλαγή στο παραδοσιακό ρωσικό στρατιωτικό δόγμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...