126
Μία από τις συλλήψεις κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας με αφορμή την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή βιβλιοθήκης στον χώρο της πρώην κατάληψης στο Βιολογικό του ΑΠΘ | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Στον εισαγγελέα οι δύο συλληφθέντες για τα έκτροπα στο ΑΠΘ – συγκέντρωση συμπαράστασης

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2022, 09:59
Μία από τις συλλήψεις κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας με αφορμή την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή βιβλιοθήκης στον χώρο της πρώην κατάληψης στο Βιολογικό του ΑΠΘ
| Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Στον εισαγγελέα οι δύο συλληφθέντες για τα έκτροπα στο ΑΠΘ – συγκέντρωση συμπαράστασης

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2022, 09:59

Στον εισαγγελέα πρωτοδικών οδηγούνται οι δύο συλληφθέντες, ηλικίας 23 και 25 ετών αντίστοιχα, για τα νέα επεισόδια που σημειώθηκαν τη Μ. Τρίτη έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απόπειρα σωματικής βλάβης, εξύβριση, παραβάσεις των νόμων περί φωτοβολίδων και όπλων.

Ενόψει της μεταγωγής τους στον εισαγγελέα, νεαροί που φέρεται να ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο πραγματοποιούν συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν μέλη φοιτητικών σχημάτων του αντιεξουσιαστικού χώρου επιχείρησαν να παρεμποδίσουν κατασκευαστικές εργασίες στον χώρο του Τμήματος Βιολογίας, όπου επί 34 χρόνια στεγαζόταν η αποκαλούμενη κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό». Αντίστοιχα επεισόδια είχαν σημειωθεί (εδώ) και μία ημέρα νωρίτερα, τη Μ. Δευτέρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...