162
Ο Αλ. Τσίπρας σε προσυνεδριακή εκδήλωση το καλοκαίρι του 2021. Το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ έχει αναβληθεί πολλές φορές | George Vitsaras / SOOC

Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στις 14-17 Απριλίου – Εκλογή αρχηγού πάνω στο συνέδριο της ΝΔ;

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2022, 14:15
Ο Αλ. Τσίπρας σε προσυνεδριακή εκδήλωση το καλοκαίρι του 2021. Το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ έχει αναβληθεί πολλές φορές
|George Vitsaras / SOOC

Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στις 14-17 Απριλίου – Εκλογή αρχηγού πάνω στο συνέδριο της ΝΔ;

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2022, 14:15

Τριάντα τέσσερις μήνες μετά την τριπλή εκλογική ήττα του 2019, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει τη δυνατότητα να κάνει συνέδριο και απολογισμό. Οπως έγινε γνωστό την Παρασκευή, η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου όρισε ως νέα ημερομηνία διεξαγωγής του 3ου Συνεδρίου το τετραήμερο 14 Απριλίου έως 17 Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλέστηκε το ertnews.gr, το συνέδριο θα διεξαχθεί στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο στο Φάληρο και οι εγγραφές νέων μελών στο κόμμα θα συνεχιστούν έως τις 14 Μαρτίου.

Τα μέλη θα μπορούν να πάρουν μέρος στις συνεδριακές διαδικασίες, αλλά και στην εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής, η οποία ύστερα από την πολυσυζητημένη πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για τις αλλαγές στο καταστατικό, θα γίνει «από τη βάση».

Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτή η εκλογική διαδικασία –ανάδειξη προέδρου και ΚΕ– προβλέπεται να διεξαχθεί ακριβώς μετά το Πάσχα, δηλαδή στις αρχές Μαΐου, θα συμπέσει κατά πάσα πιθανότητα με το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που ορίστηκε να γίνει το τριήμερο 6-8 Μαΐου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...