359
O Γιάνης Βαρουφάκης βρίσκει πάντα τρόπους για να στρέφει τα φώτα της δημοσιότητας στο πρόσωπό του | ΙΝΤΙΜΕnews

Στην Ευρωβουλή μέσω Γερμανίας το νέο σόου Βαρουφάκη

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2017, 17:16
O Γιάνης Βαρουφάκης βρίσκει πάντα τρόπους για να στρέφει τα φώτα της δημοσιότητας στο πρόσωπό του
|ΙΝΤΙΜΕnews

Στην Ευρωβουλή μέσω Γερμανίας το νέο σόου Βαρουφάκη

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2017, 17:16

Μετά την παραχώρηση των δικαιωμάτων του «best seller» βιβλίου του στον Κώστα Γαβρά για να γίνει -εκτός από ηρωικός διαπραγματευτής- και ήρωας κινηματογραφικής ταινίας, ο Γιάνης Βαρουφάκης ετοιμάζει το νέο σόου του, αυτή τη φορά στον στίβο των ευρωεκλογών του 2019 και μάλιστα μέσα στο «σπίτι» της γερμανικής ηγεσίας της ΕΕ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ευρωπαϊκού ιστότοπου Euractiv.com, ο οποίος φιλοξενεί τη Δευτέρα συνέντευξή του, ο πρώην υπουργός Οικονομικών προτίθεται να κατέλθει υποψήφιος ευρωβουλευτής στη Γερμανία!

Ο Βαρουφάκης, αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, σχεδιάζει να κατέβει υποψήφιος στις ευρωεκλογές του 2019, αν και ο ίδιος σημειώνει πως η Ευρωβουλή «δεν είναι πραγματικό κοινοβούλιο». Δεν διευκρινίζεται ωστόσο με ποιόν τρόπο θα μπορέσει ο πρώην υπουργός να κατέλθει υποψήφιος στη Γερμανία, καθώς με βάση τουλάχιστον όσα προβλέπει ο νόμος στην Ελλάδα, δικαίωμα υποβολής πρότασης υποψηφίων έχουν μόνο τα κόμματα ή οι συνασπισμοί συνεργαζομένων κομμάτων στους οποίους μπορούν να συμμετέχουν και πολιτικές κινήσεις που δεν αποτελούν πολιτικό κόμμα ( ν.4255/2014).

Στόχος του, σύμφωνα με πάντα με το Euractiv, είναι «να δείξει ότι το ομοσπονδιακό μοντέλο είναι εφικτό, καθώς και ότι η πολιτική που ακολουθεί σήμερα η Γερμανία είναι επιβλαβής και για τους Γερμανούς».

Στη συνέντευξή του, ο κ. Βαρουφάκης στηρίζει τις προτάσεις του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, για ομοσπονδιακής κατεύθυνσης βήματα στη ζώνη του ευρώ, τονίζοντας όμως ότι μόνο μία πραγματική απειλή θα μπορούσε να μεταπείσει τη Γερμανία έναντι των γαλλικών προτάσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο πρόεδρος Μακρόν θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα του Σαρλ Ντε Γκολ, ο οποίος είχε αποσύρει όλους τους υπουργούς του από το Συμβούλιο της ΕΕ, ασκώντας εκ των πραγμάτων βέτο σε όλες τις αποφάσεις.

Η διαφορά με τον Ντε Γκολ θα είναι -σημειώνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών-  ότι ο σημερινός Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκραρτίας  θα υιοθετήσει την τακτική της «κενής έδρας», μία πολιτική «εποικοδομητικής ανυπακοής», για να προωθήσει το ομοσπονδιακό μοντέλο και όχι για να προασπίσει τα εθνικά κράτη.

«Ο Μακρόν έχει κάποιες καλές ιδέες, αλλά έχει ήδη χάσει, έχει υποτιμηθεί από τη Γερμανία» υποστηρίζει ο πρώην υπουργός, ενώ παραμένοντας στο θέμα της Γερμανίας ισχυρίζεται ότι η άνοδος του ακροδεξιού AfD στις πρόσφατες γερμανικές εκλογές προσφέρει στη Γερμανία την τέλεια δικαιολογία για να οπισθοχωρήσει στο θέμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...