325
Στην Ναόμι Οσάκα δεν άρεσε η δήλωση του Στέφανου Τσιτσιπά | GettyImages

Οσάκα για Τσιτσιπά: «Αυτός ο τύπος είναι πολύ αστείος, θέλει να παίξει εννιά σετ;»

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2022, 17:25
Στην Ναόμι Οσάκα δεν άρεσε η δήλωση του Στέφανου Τσιτσιπά
|GettyImages

Οσάκα για Τσιτσιπά: «Αυτός ο τύπος είναι πολύ αστείος, θέλει να παίξει εννιά σετ;»

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2022, 17:25

Η προ ολίγων ημερών πρόταση του Στέφανου Τσιτσιπά για ισοτιμία μεταξύ του τένις ανδρών και γυναικών δεν πέρασε ασχολίαστη από τους αθλητές και τους ανθρώπους του αθλήματος. Μία από τις γυναίκες που πήραν θέση ήταν και η Ναόμι Οσάκα από την Ιαπωνία που ρωτήθηκε σχετικά σε συνέντευξη Τύπου για το Μαϊάμι Οπεν.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, σε πρόσφατη δήλωσή του στην ιστοσελίδα του First Sportz είχε πει:

«Δε θέλω να προκαλέσω αντιδράσεις με αυτό που θα πω, ωστόσο πρέπει να τονίσω ότι υπάρχει ισότητα στα χρηματικά έπαθλα μεταξύ των ανδρών και των γυναικών, αλλά στις γυναίκες γίνονται ματς των 3 σετ και στους άνδρες των 5. Επιστημονική έρευνα αναφέρει πως οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη διάρκεια σε θέμα αντοχής. Δεν ξέρω. Ίσως θα μπορούσαν να παίζουν πέντε σετ κι αυτές. Για τα Γκραν Σλαμ τουλάχιστον. Από την άλλη βέβαια, με 3 σετ στους άνδρες ίσως βλέπαμε μεγαλύτερη γκάμα νικητών στα Σλαμ. Πιστεύω ότι οι τίτλοι θα ήταν εντελώς διαφορετικοί στους άνδρες αν είχαμε νικητή σε σύνολο τριών σετ».

Μετά από αυτές τις δηλώσεις η πρώτη που αντέδρασε ήταν η Καρολίνα Πλίσκοβα. Η Τσέχα πρώην Νο1 της κατάταξης ανέβασε το δημοσίευμα και το «στόλισε» με κάποια ειρωνικά emojis που μάλλον δείχνουν ότι δεν της άρεσε η δήλωση του έλληνα τενίστα.

Μετά την Πλίσκοβα, ήταν η σειρά της Ναόμι Οσάκα να σχολιάσει τη δήλωση του έλληνα πρωταθλητή.

«Θέλει να παίζει ο ίδιος εννιά σετ; Αν προσπαθεί να αυξήσει το δικό μου αγώνα, θα αυξήσω κι εγώ τον δικό του. Περίμενε. Ρωτήθηκε ή απλώς το ανέφερε;» δήλωσε αρχικά η τενίστρια.

Όταν ο δημοσιογράφος απάντησε ότι δεν υπήρξε προηγούμενη σχετική ερώτηση προς τον Τσιτσιπά, η Οσάκα πρόσθεσε τα εξής:

«Αυτός ο τύπος είναι τόσο αστείος. Δεν ξέρω. Νιώθω ότι αυτό θα άλλαζε τη δομή του τένις. Όπως αν οι άνθρωποι ξεκινούσαν να κάνουν διαφορετικά πράγματα στο γυμναστήριο. Θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο. Ένας άνδρας να μιλάει για ένα γυναικείο άθλημα… Δε νομίζω ότι η ιδέα του θα προχωρήσει».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...