296
Επί ποδός για την προετοιμασία των σχολείων | ΙΝΤΙΜΕnews

Θέμα ημερών οι αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων – Tα τρία σενάρια

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2020, 08:59
Επί ποδός για την προετοιμασία των σχολείων
|ΙΝΤΙΜΕnews

Θέμα ημερών οι αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων – Tα τρία σενάρια

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2020, 08:59

Με τρία σενάρια να προβάλλουν ως επικρατέστερα: υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους, εκ περιτροπής διδασκαλία ή/και ωράριο με εναλλαγή πρωινού-απογευματινού, με τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας στις τάξεις, συνεδριάζει την Τρίτη η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, προκειμένου να λάβει τις σχετικές αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία την οποία επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας (εδώ).

Από την πλευρά της, η γενική γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο υπουργείο Παιδείας, Αναστασία Γκίκα, ανέφερε ότι επικρατέστερο σενάριο αποτελεί η εκ περιτροπής διδασκαλία, ενώ δεν αποκλείεται να αρχίσει το σχολικό έτος με όλους τους μαθητές και αυξημένα μέτρα.

Ειδικά για τη χρήση μάσκας, η κυρία Γκίκα σημείωσε πως δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση. Ωστόσο αν τελικά αποφασιστεί να φορούν μάσκα όλοι οι μαθητές, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν οδηγίες και εκμάθηση για τη σωστή χρήση της.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Open το πρωί της Δευτέρας, τόνισε πως όταν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, θα έχουμε τις ίδιες βασικές προκλήσεις, να τηρούμε δηλαδή τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας.

«Να δώσουμε την εικόνα στα παιδιά ότι αν τηρούμε αποστάσεις, πλένουμε τα χέρια μας και φοράμε μάσκα όπου πρέπει εκτός σχολείου ή και εντός σχολείου αν χρειαστεί, αυτό θα μας προστατεύσει από τη διασπορά του ιού στο σχολικό περιβάλλον», τόνισε, σημειώνοντας ότι «εμείς εργαζόμαστε από τώρα μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου για να υπάρξει αναστροφή της αύξησης των κρουσμάτων, προκειμένου να μπορέσουμε να μπούμε στο φθινόπωρο με καλύτερες συνθήκες. Γιατί ξέρετε ότι όσο πλησιάζουμε τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, θα υπάρχει η πιθανότητα αναζωπύρωσης του ιού».

«Η αναβολή δύσκολων αποφάσεων, όπως το άνοιγμα των σχολείων, δεν βελτιώνει το αποτέλεσμα. Η τήρηση των μέτρων φέρνει αποτέλεσμα», παρατήρησε ο κ. Πέτσας, απαντώντας έτσι σε όσους τάσσονται υπέρ της αναβολής έναρξης του σχολικού έτους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...