219
Ο Νάιτζελ Φάρατζ σε ομιλία του προς οπαδούς του, τον Αύγουστο του 2020, στο Ντόβερ | REUTERS/Matthew Childs/File Photo

Σε κόμμα κατά των lockdown μετατρέπει το Brexit Party ο Φάρατζ

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2020, 14:19
Ο Νάιτζελ Φάρατζ σε ομιλία του προς οπαδούς του, τον Αύγουστο του 2020, στο Ντόβερ
|REUTERS/Matthew Childs/File Photo

Σε κόμμα κατά των lockdown μετατρέπει το Brexit Party ο Φάρατζ

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2020, 14:19

Νέο στόχο βρήκε ο βρετανός λαϊκιστής πολιτικός Νάιτζελ Φάρατζ, που είχε δώσει αγώνα υπέρ του Brexit, το οποίο με τόσες αναβολές και παλινωδίες υλοποιήθηκε μέσα στο 2020.

Η χρονιά, όμως, μας επιφύλασσε και μια πανδημία με αυστηρά lockdown στο Ηνωμένο Βασίλειο και σχεδόν κάθε άλλη χώρα στον κόσμο. Αυτός θα είναι και ο στόχος του νέου κόμματος του Φάρατζ.

Για την ακρίβεια, θα είναι το παλιό κόμμα με νέα στόχευση, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Telegraph. Ο Φάρατζ θα επανιδρύσει το Κόμμα του Βrexit ως ένα κόμμα κατά της εφαρμογής των μέτρων lockdown, με την ονομασία «Reform UK» («Μεταρρυθμίστε το ΗΒ»).

Κατά τον Φάρατζ, η πολιτική της κυβέρνησης Τζόνσον κατά της πανδημίας «ήταν αξιοθρήνητη», ενώ υποστηρίζει ότι το δεύτερο lockdown, όπως το ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, θα οδηγήσει σε μεγάλες ζημιές τους πολίτες, παρά σε περιορισμό των θανάτων. Για τον ίδιο, είναι πιο σημαντικό «να χτιστεί ανοσία» στον γενικό πληθυσμό.

Ακόμα, υποστηρίζει μια πολιτική «στοχευμένης προστασίας» από τον κορονοϊό, αλλά μόνο για τους πιο ευπαθείς. Ολοι οι υπόλοιποι θα ζουν και θα εργάζονται σε σχετικά κανονικές συνθήκες, εξηγεί.

Το Κόμμα Brexit ιδρύθηκε στις αρχές του 2019 από τον Φάρατζ, η μακρόχρονια εκστρατεία του οποίου κατά της συμμετοχής της Βρετανίας στην ΕΕ έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος το 2016, με το οποίο οι Βρετανοί ψήφισαν την αποχώρησή τους από την ΕΕ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...