492
|

Συνελήφθη η μητέρα των τριών κοριτσιών – Ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2022, 18:45

Συνελήφθη η μητέρα των τριών κοριτσιών – Ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2022, 18:45

Αλυσιδωτές εξελίξεις στην υπόθεση των τριών μικρών κοριτσιών της Πάτρας, με άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία, για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, στη μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία συνελήφθη και κρατείται πλέον στη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η 9χρονη Τζωρτζίνα κατέληξε μετά από χορήγηση τοξικής ουσίας.

Δυνάμει εντάλματος σύλληψης, η  Ρούλα Πισπιρίγκου συνελήφθη και οδηγήθηκε την Τετάρτη στη ΓΑΔΑ από την Πάτρα, ενώ αμέσως μετά η κατηγορούμενη οδηγήθηκε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών.

Η δίωξη ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνο, ενώ την εποπτεία των ερευνών έχει η προϊσταμένη της Εισαγγελίας της Αθήνας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου. Η 33χρονη πρόκειται να οδηγηθεί, πιθανότατα το πρωί της Πέμπτης στον εισαγγελέα.

Έξω από το σπίτι της οικογένειας συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, τηλεοπτικά συνεργεία αλλά και περίεργοι, καθώς μέσω δημοφιλών τηλεοπτικών εκπομπών («Φως στο τούνελ» κ.ά) η υπόθεση είχε πάρει χαρακτηριστικά αστυνομικού σίριαλ.

Μετά τη μελέτη της δικογραφίας και την άσκηση της κακουργηματικής ποινικής δίωξης για τον θάνατο του παιδιού, η Εισαγγελία ζήτησε από τον ανακριτή που ανέλαβε την υπόθεση, να προχωρήσει στην έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος της μητέρας με βαρύ σκεπτικό και βασικό επιχείρημα ότι εφόσον «είναι ικανή να σκοτώσει το παιδί της τότε είναι ικανή να σκοτώσει και άλλους».

Εντός της ημέρας ή την Πέμπτη αναμένονται οι ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ για την πολύκροτη υπόθεση που έφθασε πια στο τέλος της.

Οι ραγδαίες εξελίξεις προέκυψαν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας, του τρίτου από τα παιδιά της μοιραίας οικογένειας.

Στις τοξικολογικές της Τζωρτζίνας βρέθηκε κεταμίνη, μια ισχυρή αναισθητική ουσία που χρησιμοποιείται κυρίως στην κτηνιατρική και σε κάθε περίπτωση δεν συμπεριλαμβανόταν στην φαρμακευτική αγωγή του κοριτσιού.

Σε πολύ μεγάλες δόσεις στον άνθρωπο μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο, ενώ  σε μικρές δόσεις, έχει ψυχοτρόπο δράση.

Κυκλοφορεί σε υγρή μορφή ή σε σκόνη. Μπορεί να καπνιστεί, να χορηγηθεί ενδοφλεβίως και ενδομυϊκώς ή να ληφθεί από το στόμα ή τη μύτη. Εχει κοινά χαρακτηριστικά με το PCP (phencyclidine), αν και η δράση της είναι πολύ πιο άμεση. Συνήθως ξεκινά από 5 ως 10 λεπτά μετά τη λήψη και διαρκεί 2 με 3 ώρες, ανάλογα με την ποσότητα που θα πάρει κάποιος.

Οπως προαναφέρθηκε, μεγάλες δόσεις και μακροχρόνια χρήση προκαλούν κατάθλιψη, υψηλή πίεση ενώ  δεν αποκλείονται θανατηφόρα αναπνευστικά προβλήματα.

Η ουσία δεν υπάρχει στα φαρμακεία, αλλά μόνο σε φαρμακαποθήκες σκευασμάτων για ζώα. Κατά πληροφορίες κεταμίνη μπορεί να προμηθευτεί κανείς στο Ιντερνετ.

Ο καθηγητής τοξικολογίας του ΑΠΘ Νίκος Ράικος ενημέρωσε σχετικά το τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Αστυνομίας, ενώ παρέδωσε την έρευνά του στον Σωτήρη Μπουζιάνη ο οποίος αναμένεται να συντάξει την πλήρη ιατροδικαστική έκθεση και να την καταθέσει στο Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Θεοδωρικάκος: Η ΕΛ.ΑΣ κινήθηκε με επαγγελματισμό

Σε ανάρτησή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφέρει: «Στην πρωτοφανή υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα η ΕΛ.ΑΣ. κινήθηκε με επαγγελματισμό, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα, σε πλήρη συνεργασία με τις εισαγγελικές αρχές. Η υπόθεση ασφαλώς συγκλονίζει το πανελλήνιο. Από εδώ και πέρα τον λόγο έχει η δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...