320
«Ενα μεμονωμένο περιστατικό αστυνομικής βίας, το οποίο διερευνάται, δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι για να καίγεται η πόλη», σχολίασε μεταξύ άλλων η κυβερνητική εκπρόσωπος | YouTube/ΣΚΑΪ

Πελώνη: Ο Τσίπρας υποδαυλίζει την κοινωνική ένταση πατώντας στην ψυχολογική κόπωση του κόσμου

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2021, 10:21
«Ενα μεμονωμένο περιστατικό αστυνομικής βίας, το οποίο διερευνάται, δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι για να καίγεται η πόλη», σχολίασε μεταξύ άλλων η κυβερνητική εκπρόσωπος
|YouTube/ΣΚΑΪ

Πελώνη: Ο Τσίπρας υποδαυλίζει την κοινωνική ένταση πατώντας στην ψυχολογική κόπωση του κόσμου

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2021, 10:21

Kλιμακώνεται η σύγκρουση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ μετά και τις θλιβερές εικόνες στη Νέα Σμύρνη το βράδυ της Τρίτης, με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη, να κατηγορεί ανοικτά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, ότι «υποδαυλίζει την κοινωνική ένταση, πατώντας στην ψυχολογική κόπωση, την οργή, αλλά και την κούραση που υπάρχει για τα περιοριστικά μέτρα», χωρίς να έχει πει ακόμα κουβέντα για τα έκτροπα μετά την πορεία κατά της αστυνομικής βίας στην οποία καλούσε το κόμμα του.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ο ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφέρεται σαν το κόμμα του 3% και τα συνθήματά του θυμίζουν τις καταστάσεις του 2008 και του 2011. Η χώρα όμως, υπογράμμισε, δεν μπορεί να γυρίσει σε τέτοιες καταστάσεις και απέδωσε τη στάση αυτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην προσπάθειά του να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη εκμεταλλευόμενο τη δυσαρέσκεια του κόσμου από το παρατεταμένο lockdown.

«Δεν μπορούμε να εξισώνουμε την αστυνομία με τους μπαχαλάκηδες»

Η κυβερνητική εκπρόσωπος απέρριψε το επιχείρημα ότι «η βία γεννά βία», λέγοντας ότι δεν μπορούμε να εξισώνουμε τα όργανα επιβολής του νόμου με τους «μπαχαλάκηδες» και τονίζοντας ότι υπάρχουν νόμοι και κανόνες που πρέπει να εφαρμόζονται.

Οσο για το περιστατικό αστυνομικής βίας της περασμένης Κυριακής στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, η κυρία Πελώνη επανέλαβε ότι προφανώς είναι εικόνα ενοχλητική και αδιανόητη, γι’ αυτό και έχει διαταχθεί έρευνα.

Οπως επεσήμανε, ωστόσο, «ένα μεμονωμένο περιστατικό αστυνομικής βίας, το οποίο διερευνάται, δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι για να καίγεται η πόλη».

«Δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι για να γεμίζουν τα νοσοκομεία, δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι γιατί δέχονται κάποιοι το ρίσκο», σχολίασε χαρακτηριστικά η εκπροσωπος, παραπέμποντας στη σχετική διατύπωση του κ. Τσίπρα για το θέμα των καθημερινών –πια– διαδηλώσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στο σημείο αυτό, μάλιστα, η Αριστοτελία Πελώνη επικαλέστηκε συγκριτικά στοιχεία για την πανδημία από τις 10 Φεβρουαρίου και τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με την αναφορά περί ρίσκου –όταν καταγράφηκαν 1.496 κρούσματα και οι διασωληνωμένοι ασθενείς ήταν 284– και σήμερα, με τα 3.215 νέα κρούσματα και τους 445 διασωληνωμένους…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...