670
Αν δεν επέστρεφαν στο σημείο συνάδελφοί του της ΔΡΑΣΗ και των ΜΑΤ, είναι βέβαιο πως ο 24χρονος αστυνομικός δεν θα είχε γλιτώσει μόνο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις | REUTERS/Alkis Konstantinidis

Η πρώτη φράση «είμαι καλά, θα αντέξω» του τραυματία αστυνομικού και το «ναι αλλά» στα social media

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2021, 09:02
Αν δεν επέστρεφαν στο σημείο συνάδελφοί του της ΔΡΑΣΗ και των ΜΑΤ, είναι βέβαιο πως ο 24χρονος αστυνομικός δεν θα είχε γλιτώσει μόνο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις
|REUTERS/Alkis Konstantinidis

Η πρώτη φράση «είμαι καλά, θα αντέξω» του τραυματία αστυνομικού και το «ναι αλλά» στα social media

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2021, 09:02

Καλά σχεδιασμένο φαίνεται ότι ήταν το χτύπημα των κουκουλοφόρων στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. στη Νέα Σμύρνη το βράδυ της Τρίτης. Στην περίπτωση του σοβαρού τραυματισμού του αστυνομικού της Ομάδας ΔΡΑΣΗ, όπως φάνηκε από τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, μόνο τυχαία σύγκρουση Αστυνομίας – διαδηλωτών κατά τη διάρκεια επεισοδίων δεν ήταν.

Στη συμβολή της Πλαστήρα με την Αγίας Φωτεινής, ομάδα περίπου 70 κουκουλοφόρων παρακολουθεί και μόλις περνά η μηχανοκίνητη ομάδα της ΔΡΑΣΗ, ένας εξ αυτών ορμάει και αρπάζει τον αστυνομικό από ένα από τα μηχανάκια. Τον γκρεμίζει στο έδαφος και του βγάζει το κράνος και ενώ οι υπόλοιποι πετούν πέτρες, μολότοφ και καπνογόνα σε βάρος των άλλων αστυνομικών, αρχίζει ο άγριος ξυλοδαρμός του αστυνομικού.

Μέσα σε δύο λεπτά, ο ένας με τον άλλον, οι μπαχαλάκηδες-κοινοί χουλιγκάνοι των γηπέδων πλησιάζουν για να ρίξουν ένα χτύπημα.

Ο 27χρονος αστυνομικός με καταγωγή από τις Σέρρες δέχεται δεκάδες χτυπήματα, τα περισσότερα στο κεφάλι. Αν δεν επέστρεφαν στο σημείο συνάδελφοί του της ΔΡΑΣΗ και των ΜΑΤ, είναι βέβαιο ότι δεν θα είχε γλιτώσει μόνο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις (σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, η αξονική στην οποία υπεβλήθη, βγήκε καθαρή).

«Είμαι καλά, θα αντέξω», ήταν τα πρώτα λόγια του στους συναδέλφους του. «Προσπάθησα να σώσω το όπλο μου», τους είπε.

Σε γνωστά μέσα του αντιεξουσιαστικού χώρου, κάποιοι επιχαίρουν για το ξυλοκόπημα του αστυνομικού, μιλώντας για «απάντηση» με το ίδιο νόμισμα –με βία– στην αστυνομική βία της περασμένης Κυριακής στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Στην εικόνα μάλιστα του πεσμένου στην άσφαλτο αστυνομικού, αντιπαραθέτουν –όπως έκαναν και εκπρόσωποι συγκεκριμένων πολιτικών κομμάτων– αντιδράσεις μελών της Ομάδας ΔΡΑΣΗ που καταγράφηκαν σε βίντεο, με απειλές κατά των κουκουλοφόρων, χειροδικίες κατά πολιτών, κυνηγητό και συλλήψεις στα στενά της Νέας Σμύρνης κ.α.

Αυτό το θλιβερό και ατέρμονο πινγκπόνγκ, «ναι αλλά εσείς κάνατε χειρότερα…» συνεχίστηκε –και συνεχίζεται– για ώρες στα social media, ενώ πέρασε στιγμιαία και στις τηλεοπτικές οθόνες το πρωί της Τετάρτης.

Η αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων ήταν άμεση, κάνοντας λόγο για απόπειρα δολοφονίας κατά του αστυνομικού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ:

Έντονη οργή και αγανάκτηση μας προκαλεί η άνανδρη και με ανθρωποκτόνο πρόθεση επίθεση εναντίον των συναδέλφων μας, με συνέπεια το βαρύτατο τραυματισμό ενός εξ αυτών κατά τη διάρκεια των αποψινών μέτρων τάξης και ασφάλειας στη Νέα Σμύρνη.

Ευχόμαστε την ταχεία ανάρρωσή του, είμαστε δίπλα του και τον στηρίζουμε προσωπικά σε ό,τι χρειαστεί το επόμενο διάστημα.

Είναι αδιάψευστη πραγματικότητα ότι, ενώ ο Έλληνας αστυνομικός βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, δίνοντας καθημερινή μάχη με την εγκληματικότητα, το μεταναστευτικό, την υγειονομική κρίση κ.λπ., για άλλη μια φορά, δυστυχώς, καθίσταται και πάλι το εξιλαστήριο θύμα, ο αδύναμος κρίκος και το σώμα εκτόνωσης κάθε είδους «μπαχαλάκηδων».

Εξαιτίας των μικροπολιτικών συμπεριφορών και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων η Ελληνική Αστυνομία από Σώμα, φίλο και συμπαραστάτη του πολίτη που είναι, στοχοποιείται και κινδυνεύει να απαξιωθεί με άμεσο τίμημα την ανθρώπινη ζωή κάθε αστυνομικού. Αποτέλεσμα, οι συνάδελφοί μας σε όλη τη χώρα, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα να δέχονται απρόκλητες επιθέσεις με κίνδυνο της ζωής τους και των οικογενειών τους, μόνο και μόνο γιατί φοράνε μια στολή που την τιμούν καθημερινά και με κάθε τρόπο.

Μέσα σε αυτήν την τραγική κατάσταση, καλούμε όλα τα Πολιτικά Κόμματα να επιδείξουν επιτέλους σοβαρότητα και να λάβουν ουσιαστικές αποφάσεις ώστε να μπει ένα τέλος στην πολιτική εκμετάλλευση του αστυνομικού θεσμού.

Η εποχή της ανέξοδης φραστικής καταδίκης της βίας, πρέπει να αποτελέσει παρελθόν.

Όχι άλλα «κροκοδείλια δάκρυα», SMS και «ευχαριστώ».

Η υπομονή μας εξαντλήθηκε.

«Ηθελαν νεκρό. Ο πρώτος υπαίτιος που τον έριξε κάτω από το μηχανάκι θα βρεθεί και θα πληρώσει». διαβεβαίωσε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ Σταύρος Μπαλάσκας σε δηλώσεις του στο Οpen και πρόσθεσε : «Οι υπόλοιποι είναι πολλοί, είναι 60 άτομα. Ηδη η υπηρεσία είναι σε στάδιο που επεξεργάζεται τα βίντεο για να προχωρήσει στις αναγνωρίσεις και να πάει το θέμα στη Δικαιοσύνη. Οι προσαχθέντες είναι από διάφορα σημεία και εστίες αναταραχής».

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, υπογράμμισε ότι «αν δεν γυρνούσε η ομάδα ΔΡΑΣΗ να τον απεγκλωβίσει από τα χεριά τους αυτή τη στιγμή θα ήταν νεκρός και αυτό ακριβώς θέλουν. Θέλουν νεκρό αστυνομικό».

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, κατά τη διάρκεια των άγριων επεισοδίων έγιναν -μόλις- δέκα συλλήψεις.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...