213
Διενέργεια rapid tests από τις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ στον σταθμό «Σύνταγμα» του μετρό (φωτογραφία αρχείου) | Intime

Παπαευαγγέλου: Το 1,5% του πληθυσμού της χώρας είναι ενεργά κρούσματα

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2022, 18:22
Διενέργεια rapid tests από τις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ στον σταθμό «Σύνταγμα» του μετρό (φωτογραφία αρχείου)
|Intime

Παπαευαγγέλου: Το 1,5% του πληθυσμού της χώρας είναι ενεργά κρούσματα

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2022, 18:22

Την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας την τελευταία εβδομάδα παρουσίασε κατά την τακτική ενημέρωση της Πέμπτης η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, η εικόνα στη χώρα μας την τελευταία εβδομάδα είναι σταθερή. «Εχουμε κατά μέσο όρο 17.600 κρούσματα ανά ημέρα και είναι αναμενόμενο, καθώς η μεγάλη διασπορά από τη μετάλλαξη Ομικρον δεν επιτρέπει την πιο γρήγορη αποκλιμάκωση, ειδικά τώρα, που είναι χειμώνας, και είμαστε σε κλειστούς χώρους», είπε η κυρία Παπαευαγγέλου.

Η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων είναι τα 34 έτη. Η θετικότητα παρέμεινε υψηλά και συνολικά στην επικράτεια είναι στο 2,4%.

Ωστόσο στην Κρήτη και σε κάποιες περιοχές της Αττικής, της Βοιωτίας και της Θράκης, είναι πάνω από 4%, που είναι και το όριο συναγερμού.

«Σήμερα, το 1,5% του πληθυσμού της χώρας μας είναι ενεργό κρούσμα», είπε η κυρία Παπαευαγγέλου.

Το σημαντικό και το θετικό, όπως τόνισε η καθηγήτρια, είναι ότι παρατηρείται αποκλιμάκωση στις ΜΕΘ, με μείωση 9% την τελευταία εβδομάδα.

Παράλληλα, τα μαθηματικά μοντέλα προβλέπουν ότι σε 15 ημέρες οι διασωληνωμένοι θα είναι 450 άτομα. Μείωση τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται και στους θανάτους, όπως είπε η ίδια.

Η ίδια επανέλαβε ότι η μετάλλαξη Ομικρον δεν είναι ακίνδυνη για όλους, καθώς για τους ανεμβολίαστους άνω των 40 ετών με υποκείμενα νοσήματα και για άτομα άνω των 65 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί, ο κίνδυνος είναι σημαντικός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...