349
Ρώσοι στρατιώτες στην Ουκρανία. Οι Ουκρανοί τούς κατηγορούν για εκτεταμένο πλιάτσικο | EPA/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE / HANDOUT

Ουκρανοί χωρικοί δηλητηρίασαν ρώσους στρατιώτες με σπιτικές πίτες

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2022, 12:35
Ρώσοι στρατιώτες στην Ουκρανία. Οι Ουκρανοί τούς κατηγορούν για εκτεταμένο πλιάτσικο
|EPA/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE / HANDOUT

Ουκρανοί χωρικοί δηλητηρίασαν ρώσους στρατιώτες με σπιτικές πίτες

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2022, 12:35

Δύο ρώσοι στρατιώτες πέθαναν και 28 αρρώστησαν σοβαρά αφού έφαγαν πίτες με δηλητήριο που τους έδωσαν ουκρανοί χωρικοί.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίστηκαν οι υπηρεσίες στρατιωτικής αντικατασκοπείας της Ουκρανίας.

«Οι Ουκρανοί αντιστέκονται με κάθε τρόπο στους κατακτητές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, κάτοικοι στην περιοχή Ιζιουμ, στα ανατολικά της χώρας, πρόσφεραν πίτες με δηλητήριο στους ρώσους στρατιώτες της 3ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού. Ως αποτέλεσμα, δύο κατακτητές πέθαναν άμεσα και άλλοι 28 μεταφέρθηκαν στην Εντατική. Προσπαθούμε να μάθουμε πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας τους», ανέφερε ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας.

Επιπλέον, το υπουργείο είπε ότι 500 στρατιώτες από την ίδια ταξιαρχία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο λόγω δηλητηρίασης από αλκοόλ. Οι ισχυρισμοί των Ουκρανών δεν έχουν επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή και οι Ρώσοι δεν έχουν σχολιάσει.

«Εκτεταμένο πλιάτσικο» από τους Ρώσους

Υπάρχουν επίσης πάρα πολλές αναφορές για πλιάτσικο των ρώσων στρατιωτών σε καταστήματα και σπίτια σε όλη την Ουκρανία.

Σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές, τα ρωσικά στρατεύματα ξέμειναν πολύ γρήγορα από τρόφιμα και άλλες προμήθειες, λόγω του κακού σχεδιασμού της εισβολής από τη Μόσχα. Ομως, σύμφωνα με το Κίεβο, πλιάτσικο έγινε και σε άλλα είδη, εκτός από τρόφιμα.

Η ουκρανική αντικατασκοπεία υπέκλεψε μία τηλεφωνική συνομιλία ρώσου στρατιώτη στην Ουκρανία, που μιλούσε σε μία γυναίκα στη Ρωσία, στην οποία έλεγε ότι έκλεψε για αυτήν μέικ-απ και βιταμίνες για τον ίδιο, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει το λάπτοπ, γιατί δεν είχε τσάντα μαζί του.

Ενα αμπέχωνο και άλλα ρούχα και αντικείμενα άφησαν πίσω τους ρώσοι στρατιώτες κατά την αποχώρησή τους έξω από το Κίεβο – REUTERS/Thomas Peter

Οι Ουκρανοί έχουν βρει εγκατελελειμμένα ρωσικά οχήματα γεμάτα πλυντήρια, υπολογιστές, χαλιά και παιδικά παιχνίδια. Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Αμυνας, στη Ναρούλια της νότιας Λευκορωσίας, έχει στηθεί αγορά όπου οι Ρώσοι πουλούν κλεμμένα αγαθά από την Ουκρανία.

Επίσης, το Μαζίρ, στη Λευκορωσία, «είναι το σημείο συγκέντρωσης για τα ρωσικά στρατιωτικά φορτηγά με κλοπιμαία από την Ουκρανία, από όπου τα στέλνουν στη Ρωσία».

Βίντεο που ανέβηκε στα social media, την Κυριακή, σύμφωνα με τους Times, δείχνει άντρες με στρατιωτική ενδυμασία σε γραφείο κούριερ στο Μαζίρ, να στέλνουν στη Ρωσία πακέτα με κλεμμένα αντικείμενα από την Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...