701
Κυριάκος Μητσοτάκης και Γιώργος Κουμουτσάκος (αριστερά) κατά την έξοδό τους από το Προεδρικό Μέγαρο την Παρασκευή το βράδυ, έπειτα από την οκτάωρη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών | Alexandros Michailidis / SOOC

Ομοβροντίες ΝΔ και Σαμαρά κατά Τσίπρα

Κυριάκος Μητσοτάκης και Γιώργος Κουμουτσάκος (αριστερά) κατά την έξοδό τους από το Προεδρικό Μέγαρο την Παρασκευή το βράδυ, έπειτα από την οκτάωρη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών
|Alexandros Michailidis / SOOC

Ομοβροντίες ΝΔ και Σαμαρά κατά Τσίπρα

Σε ένα σπιράλ επικίνδυνης πόλωσης εισέρχεται εκ νέου η πολιτική ζωή του τόπου, λίγα 24ωρα μετά τις αποφάσεις του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών. Οι κυβερνητικές διαρροές, που παρομοίαζαν τη στάση Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο με την τακτική της ομάδας του Βίζενγκραντ και του ούγγρου πρωθυπουργού, Βίκτορ Ορμπαν, αλλά και οι κατηγορίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ έχουν προκαλέσει τη σφοδρή ενόχληση της λεωφόρου Συγγρού.

«Ανίκανος και αναξιόπιστος, αφού με την ιδεοληψία του μετατρέπει σε απέραντο καταυλισμό την Ελλάδα, προσπαθεί και πάλι να κοροϊδέψει και να διχάσει τους Ελληνες. Μάταια όμως. Ενα είναι βέβαιο. Η εποχή του πέρασε», αναφέρει δηκτικά ο εκπρόσωπος τύπου, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Στην ίδια ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία καλεί τον κ. Τσίπρα να αντιληφθεί πως η πολιτική «αφύλακτα σύνορα – ξέφραγο αμπέλι» είναι ακριβώς αυτή, που φτιάχνει τις «Χρυσές Αυγές» της Ελλάδος και της Ευρώπης.

Πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζουν την ανάγκη να επιστρέψει ο Πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες και την έκτακτη Σύνοδο ΕΕ – Τουρκίας με μία συγκεκριμένη συμφωνία επί τη βάσει της πολιτικής, που χαράχθηκε την προηγούμενη Παρασκευή στην Ηρώδου Αττικού.

Επισημαίνουν, μάλιστα, πως ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να αποσπάσει χειροπιαστές διαβεβαιώσεις τόσο από τους εταίρους όσο και από την Τουρκία για έναν συγκεκριμένο αριθμό προσφύγων – μεταναστών, που μπορεί να υποδεχθεί η χώρα μας, χωρίς να τεθεί εν κινδύνω η κοινωνική συνοχή, αλλά και να πληγεί έτι περαιτέρω η εθνική οικονομία.

Ο κ. Κουμουτσάκος κατηγόρησε την «υπό τον κ. Τσίπρα ομάδα εξουσίας» ότι επιχειρεί την εγκαθίδρυση κομματικού κράτους και συστήματος απροκάλυπτης χειραγώγησης της Δικαιοσύνης

Η ΝΔ δίδει ιδιαίτερο βάρος και στην πολιτική αποτροπής, που θα πρέπει να εφαρμόσει η Αθήνα μαζί με τον απαραίτητο πλέον διαχωρισμό μεταξύ προσφύγων και μεταναστών αλλά και την προετοιμασία των λεγόμενων προαναχωρησιακών κέντρων κλειστού τύπου.

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί η λεωφόρος Συγγρού και για τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «το Βήμα της Κυριακής» σχετικά με τις φερόμενες παρεμβάσεις του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στο εισαγγελικό έργο για την υπόθεση Βγενόπουλου. «Η Νέα Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει τη χειραγώγηση και τρομοκράτηση της  Δικαιοσύνης. Και προειδοποιεί: Κάτω τα χέρια από τη Δικαιοσύνη κ. Τσίπρα», αναφέρει ο κ. Κουμουτσάκος, που κατηγορεί την «υπό τον κ. Τσίπρα ομάδα εξουσίας» ότι επιχειρεί την εγκαθίδρυση κομματικού κράτους και συστήματος απροκάλυπτης χειραγώγησης της Δικαιοσύνης.

Ευθύς στη Βουλή η υπόθεση Παπαγγελόπουλου

Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά την άμεση διαβίβαση στη Βουλή των Ελλήνων της υπόθεσης παρεμβάσεων του κ. Παπαγγελόπουλου αλλά και την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ώστε να απαντήσει η κυβέρνηση στα ερωτήματα, που προκύπτουν.

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκάλεσε τόσο εντός όσο και εκτός ΝΔ η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά στη ΝΟΔΕ Καλαμάτας, κατά την οποία εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ κατά του ΣΥΡΙΖΑ τόσο για τους χειρισμούς του στο Προσφυγικό, όσο και για την καταστροφική πολιτική του, όπως επισήμανε, στην οικονομία.

Ο κ. Σαμαράς προεξόφλησε ταχύτατη φθορά του κυβερνώντος κόμματος και επισήμανε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται ακόμα πιο επικίνδυνος, ακόμα πιο δηλητηριώδης, ακόμα πιο ανεύθυνος και αδίστακτος»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε τη χώρα πίσω, δεν έκανε απλώς κάποια λάθη, ολόκληρος είναι ένα πελώριο λάθος, ένα τραγικό ατύχημα, που δεν έπρεπε να συμβεί, αλλά συνέβη. Αλλά να θυμάστε: ο λαϊκισμός και η εξαπάτηση με τον ολοκληρωτισμό ερωτοτροπούν πάντα» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, που υπεραμύνθηκε του δικού του κυβερνητικού έργου, επιμένοντας πως «παρέδωσα κράτος και εκείνοι το κατάντησαν ένα απέραντο hot spot».

Επικαλούμενος τις γνωστές καταγγελίες Πανούση , ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για «αριστερό παρακράτος» και επετέθη με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ για την προσπάθεια του, όπως είπε,  να χρεώσει στη ΝΔ το κύκλωμα εκβιαστών, υπενθυμίζοντας το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ακρόπολη» με το… κηδειόσημο, αλλά και την επίθεση από την ίδια εφημερίδα κατά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ανήμερα του προεκλογικού debate στην ΕΡΤ.

Ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε πως «με κοινούς συκοφάντες η ΝΔ δεν θα συνεργαστεί ποτέ» τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα λογοδοτήσει «που με ψεύτικες υποσχέσεις χαντάκωσε τη χώρα». Ο πρώην πρωθυπουργός προεξόφλησε, μάλιστα, ταχύτατη φθορά του κυβερνώντος κόμματος και επισήμανε ότι «τώρα (ο ΣΥΡΙΖΑ) αποδεικνύεται ακόμα πιο επικίνδυνος, ακόμα πιο δηλητηριώδης, ακόμα πιο ανεύθυνος και αδίστακτος. Τώρα κινδυνεύει πραγματικά η σχέση μας με την Ευρώπη, η ασφάλεια της χώρας,  και η ίδια η Δημοκρατία μας».

Ο κ. Σαμαράς τονίζει, τέλος, πως η ΝΔ μπορεί να ξαναδώσει αληθινή ελπίδα στον τόπο, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να τα καταφέρει και είμαστε όλοι δίπλα του».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...