302
|

Οικονόμου σε Τσίπρα: Η Μ. Εβδομάδα είναι για περισυλλογή και αυτογνωσία, όχι για ψέματα

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2022, 11:52

Οικονόμου σε Τσίπρα: Η Μ. Εβδομάδα είναι για περισυλλογή και αυτογνωσία, όχι για ψέματα

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2022, 11:52

Την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου προκάλεσαν τα όσα υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξή του στο Open το πρωί της Μ. Τετάρτης, για την ενεργειακή κρίση και τις τιμές στην Ελλάδα —μάλιστα ο κυβερνητικός πορτ παρόλ κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για «ψέματα ολκής».

Σε δήλωσή του μετά τη συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Οικονόμου αποδόμησε τους ισχυρισμούς του κ. Τσίπρα ότι η Ελλάδα έχει την ακριβότερη τιμή ενέργειας στην Ευρώπη.

«Η Μεγάλη Εβδομάδα προσφέρεται για περισυλλογή και αυτογνωσία και όχι για ψέματα και υποκρισία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην αρχή της δήλωσής του, για να συμπληρώσει:

«Είναι ψέμα ολκής ο ισχυρισμός του κ. Τσίπρα πως η Ελλάδα έχει την ακριβότερη τιμή χονδρικής ενέργειας στην Ευρώπη. Τον Μάρτιο η μέση τιμή στην χονδρεμπορική αγορά στην Ελλάδα ανήλθε σε 272,68ευρώ/MWh, όντας χαμηλότερη από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ρουμανία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Γαλλία, η Ιταλία.

»Είναι υποκρισία το ότι παρέλειψε να αναφερθεί στις τιμές στη λιανική αγορά, αυτές που τελικά πληρώνουν οι πολίτες, και που διαμορφώνονται μετά και την οικονομική στήριξη που παρέχει η κυβέρνηση. Τον Μάρτιο η μέση τιμή στην Ελλάδα ανήλθε σε 0,236 ευρώ/KWh και ήταν χαμηλότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, που διαμορφώθηκε σε 0,255 ευρώ/ kWh, και από άλλες 13 χώρες. Μάλιστα, η Ισπανία και η Πορτογαλία, στις οποίες αναφέρεται διαρκώς, είχαν υψηλότερες τιμές στην λιανική αγορά, με 0,384 ευρώ /kwh και 0,245 ευρώ/ kWh αντίστοιχα.

Η τραγωδία του κ. Τσίπρα είναι ότι, ύστερα από δεκαπέντε συνεχόμενα χρόνια στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και με μια αποτυχημένη κυβερνητική θητεία στην πλάτη του, γέρασε πολιτικά χωρίς να γίνει σοφός. Για αυτό και αντιμετωπίζει με αφέλεια και ελαφρότητα τη μεγαλύτερη παγκόσμια κρίση εδώ και εβδομήντα χρόνια, ισχυριζόμενος ότι είναι ο μόνος άνθρωπος στον πλανήτη που έχει μια άμεση εύκολη λύση για όλα τα τεράστια προβλήματα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News