342
«Αλέξη ευχαριστώ» εμφανίζεται να λέει η Βασιλική Θάνου στον Πρωθυπουργό. Ο πρόεδρος της ΝΔ όμως, ήδη κοινοποίησε το θέμα στις Βρυξέλλες | INTIMEnews

Ο Μητσοτάκης κατήγγειλε στην Κομισιόν τον νέο διορισμό της Βασιλικής Θάνου

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2018, 12:38
«Αλέξη ευχαριστώ» εμφανίζεται να λέει η Βασιλική Θάνου στον Πρωθυπουργό. Ο πρόεδρος της ΝΔ όμως, ήδη κοινοποίησε το θέμα στις Βρυξέλλες
|INTIMEnews

Ο Μητσοτάκης κατήγγειλε στην Κομισιόν τον νέο διορισμό της Βασιλικής Θάνου

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2018, 12:38

Στην Κομισιόν φέρνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την κυβερνητική πρόταση τοποθέτησης της Βασιλικής Θάνου (νυν προϊσταμένης του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού)  στη θέση του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Σε επιστολή του προς την αρμόδια για θέματα Ανταγωνισμού Επίτροπο της ΕΕ, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, την οποία κοινοποιεί και στον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, ο πρόεδρος της ΝΔ  χαρακτηρίζει την υποψηφιότητα της κυρίας Θάνου απολύτως ασύμβατη με το ρόλο και την αποστολή μιας ανεξάρτητης Αρχής, όπως αυτή ορίζεται από την ελληνική νομοθεσία, αλλά και βάσει του τρόπου που εκ των πραγμάτων πρέπει να λειτουργεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Δεν παραλείπει επίσης να σημειώσει πως η αναγκαία αμεροληψία και ανεξαρτησία της Επ.Αντ. έχει ήδη πληγεί και από την επιλογή του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά να τοποθετήσει το 2017 την πρώην σύμβουλο του, Αννα Νάκου στη θέση της αντιπροέδρου.

Στην επιστολή του ο  κ. Μητσοτάκης, αφού εκφράζει την κάθετη διαφωνία του με την επίμαχη πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, υπενθυμίζει ότι η Βασιλική Θάνου, μετά τη λήξη της θητείας της ως Προέδρου του Αρείου Πάγου, τοποθετήθηκε απευθείας από τον Πρωθυπουργό επικεφαλής του Νομικού του Γραφείου, σε μία θέση -όπως επισημαίνει- με αυστηρά πολιτικό χαρακτήρα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση έχει ήδη πλήξει καταλυτικά την θεσμική και λειτουργική ανεξαρτησία της Επιτροπής Ανταγωνισμού, καθώς και τη δυνατότητά της να επιτελεί αποτελεσματικά την αποστολή της, με παρεμβάσεις της που αυξάνουν τον πολιτικό έλεγχο όλων των ανεξάρτητων αρχών. Γεγονός που, όπως επισημαίνει, «προσκρούει στο σκοπό και τις διατάξεις της οδηγίας για την παροχή αρμοδιοτήτων στις εθνικές αρχές ανταγωνισμού, τις προτάσεις του ΟΟΣΑ για την αναθεώρηση των πολιτικών για τον ανταγωνισμό στην Ελλάδα και τις διεθνείς πρακτικές που αφορούν το καθεστώς που διέπει τη λειτουργία των ανεξάρτητων αρχών».

«Είναι σαφές ότι όλα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια με ευθύνη της κυβέρνησης, απειλούν ευθέως τον πυρήνα της ανεξαρτησίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού και συνιστούν απόπειρα μετατροπής της σε de facto όργανό της», καταλήγει ο κ. Μητσοτάκης και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η δανέζα Επίτροπος  θα πράξει τα δέοντα για την ανάγκη αποκομματικοποίησης της δημόσιας διοίκησης και τη διατήρηση της ανεξαρτησίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...