332
Γυναίκα στην Τεχεράνη προσπαθεί να προστατευτεί όπως μπορεί | WANA (West Asia News Agency)/Nazanin Tabatabaee via REUTERS

Νεκρός από τον κορονοϊό βουλευτής στο Ιράν – Πάνω από 100.000 τα κρούσματα σε όλο τον κόσμο

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2020, 13:39
Γυναίκα στην Τεχεράνη προσπαθεί να προστατευτεί όπως μπορεί
|WANA (West Asia News Agency)/Nazanin Tabatabaee via REUTERS

Νεκρός από τον κορονοϊό βουλευτής στο Ιράν – Πάνω από 100.000 τα κρούσματα σε όλο τον κόσμο

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2020, 13:39

Ενας βουλευτής στο Ιράν πέθανε από την ασθένεια covid-19, μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, μια ακόμη ένδειξη ότι ο νέος κορονοϊός εξαπλώνεται εντός των κρατικών θεσμών.

Το Ιράν είναι μια από τις χώρες εκτός Κίνας που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία. Μέχρι το Σάββατο είχαν καταγραφεί επισήμως 5.823 κρούσματα του ιού και 145 θάνατοι, αν και αναφορές που διακινούνται σε κοινωνικά δίκτυα μιλούν για ακόμη μεγαλύτερους αριθμούς ασθενών και θανάτων.

Ο βουλευτής που πέθανε χθες Παρασκευή ήταν ο Φατεμέχ Ραχμπάρ, συντηρητικός από την Τεχεράνη, μετέδωσε το πρακτορείο χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν περιλαμβάνεται στον επίσημο απολογισμό των νεκρών που έδωσε στη δημοσιότητα η χώρα.

Στις 2 Μαρτίου το Tasnim μετέδωσε τον θάνατο του Μοχάμαντ Μιρμοχαμαντί, μέλους του αποκαλούμενου Συμβουλίου Σκοπιμότητας που έργο του είναι η επίλυση των διενέξεων ανάμεσα στη Βουλή και στο Συμβούλιο των Φρουρών. Πρόκειται για ένα κυβερνητικό σώμα που μεταξύ άλλων ελέγχει τους υποψηφίους των εκλογών.

Είναι επίσης γνωστό ότι ο υφυπουργός Υγείας της χώρας Ιρατζ Χαριτσί και ένας βουλευτής, ο Μαχμούντ Σαντεγκί, έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η επιδημία ξεπέρασε το όριο των 100.000 κρουσμάτων.

Την Παρασκευή, η Κίνα ανακοίνωσε 28 νέους θανάτους, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό σε 3.070 θανάτους μέσα στη χώρα.

Εδώ και εβδομάδες οι νέες μολύνσεις στην επαρχία Χουμπέι, την εστία της επιδημίας, μειώνονται. Τα 74 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν είναι ο χαμηλότερος αριθμός μετά τα μέτρα καραντίνας που επιβλήθηκαν στα τέλη Ιανουαρίου στην επαρχία. Ωστόσο στη Χουμπέι καταγράφηκαν 24 εισαγόμενα κρούσματα του κοροναϊού, με αποτέλεσμα να διατυπώνονται φόβοι για νέα αύξηση των μολύνσεων στην Κίνα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εκτιμά πως η διάδοση του ιού είναι «πολύ ανησυχητική». Συνολικά 92 χώρες έχουν πλέον πληγεί από την Covid-19, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 3.500 ανθρώπους ενώ περισσότεροι από 100.000 έχουν μολυνθεί από τον ιό.

Πέρα από την Κίνα, οι χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο είναι η Νότια Κορέα, το Ιράν, η Ιταλία και η Γαλλία.

Χθες, Παρασκευή, το Τόγκο, τα Παλαιστινιακά Εδάφη, η Σερβία, το Βατικανό, η Σλοβακία, το Περού και το Μπουτάν ανακοίνωσαν τα πρώτα κρούσματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...