391
Εικόνα από τις πρώτες εφιαλτικές στιγμές μετά την έκρηξη | INSTAGRAM @ALLESSANDROKAUFFMANN/via REUTERS

Νέα Ζηλανδία: Νεκροί θεωρούνται όλοι οι αγνοούμενοι μετά την έκρηξη στο ηφαίστειο

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2019, 07:57
Εικόνα από τις πρώτες εφιαλτικές στιγμές μετά την έκρηξη
|INSTAGRAM @ALLESSANDROKAUFFMANN/via REUTERS

Νέα Ζηλανδία: Νεκροί θεωρούνται όλοι οι αγνοούμενοι μετά την έκρηξη στο ηφαίστειο

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2019, 07:57

Και οι οκτώ άνθρωποι οι οποίοι είναι αγνοούμενοι μετά τη ηφαιστειακή έκρηξη στο νησί Γουάιτ πιθανότατα είναι νεκροί, ανέφερε η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας.

Στους νεκρούς, τους τραυματίες και τους αγνοούμενους μετά την καταστροφή στο τουριστικό νησί Γουάιτ, συγκαταλέγονται δύο άνθρωποι από τη Βρετανία, δύο από τη Γερμανία, 24 από την Αυστραλία, δύο από την Κίνα, ένας από τη Μαλαισία, εννέα από τις ΗΠΑ και πέντε Νεοζηλανδοί.

Τη Δευτέρα είχαν εντοπιστεί πέντε πτώματα, οπότε μαζί τους αγνοούμενους, οι νεκροί από την ηφαιστειακή έκρηξη είναι τουλάχιστον 13.

Δορυφορική φωτογραφία του νησιού. Κάτω δεξιά είναι το σημείο από το οποίο το προσεγγίζουν οι επισκέπτες // EPA/SATELLITE IMAGE ©2019 MAXAR TECHNOLOGIES / HANDOUT

Ολα τα πτώματα που έχουν απομείνει στο νησί είναι καλυμμένα από ηφαιστειακή τέφρα και η ανάκτησή τους θα είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση.

Ένας νοσοκόμος ο οποίος επέβαινε σε ελικόπτερο που πήγε να προσφέρει βοήθεια στα θύματα ότι βίωσε μια «σοκαριστική εμπειρία», συγκρίνοντας τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο νησί Γουάιτ με κάποιες από τις πιο ανατριχιαστικές στην τηλεοπτική σειρά «Τσερνόμπιλ». Είπε ακόμη ότι είδε ένα ελικόπτερο που είχε υποστεί μεγάλες ζημιές.

«Δεν βρήκαμε κανέναν επιζώντα στο νησί», ανέφερε, αλλά πρόσθεσε πως άκουγε τις ανταλλαγές μέσω ασυρμάτου και ως εκ τούτου γνώριζε πως υπήρχαν πολλοί τραυματίες «σε πολύ κρίσιμη» κατάσταση.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας, 27 από τους 31 τραυματίες που έχουν εισαχθεί στα νοσοκομεία έχουν υποστεί εγκαύματα στο 71% και πάνω των σωμάτων τους και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μην επιζήσουν όλοι.

Νωρίτερα την Τρίτη (ξημερώματα στην Ελλάδα) η πρωθυπουργός Τζασίντα Αρντέρν είχε δηλώσει σε μέσα ενημέρωσης πως ανάμεσα στους τραυματίες και τους αγνοούμενους ήταν τουρίστες από την Αυστραλία, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Κίνα και τη Μαλαισία, καθώς και Νεοζηλανδοί.

Η αστυνομία ανέφερε ότι σκοπεύει να διενεργήσει ποινικού χαρακτήρα έρευνα για τους θανάτους και τους τραυματισμούς.

Ξεναγοί προσπαθούν να διασώσουν επιζώντες από το τουριστικό Νησί Γουάιτ (@SCH/via REUTERS) όπου εξερράγη το ηφαίστειο

Εικόνα από κάμερα που κοιτά τον κρατήρα περίπου ένα λεπτό πριν από την έκρηξη (GNS Science via REUTERS)
Πυκνοί καπνοί στον κρατήρα του ηφαιστείου λίγο μετά την έκρηξη (GNS Science via REUTERS)

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...