255
Στιγμιότυπο από το βίντεο όπου φέρεται να καταγράφεται το χτύπημα ρωσικό καταδρομικό | Τelegram

Μόσχα: Περιορίστηκε η φωτιά – επιπλέει και ρυμουλκείται το καταδρομικό «Μoskva»

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2022, 15:34
Στιγμιότυπο από το βίντεο όπου φέρεται να καταγράφεται το χτύπημα ρωσικό καταδρομικό
|Τelegram

Μόσχα: Περιορίστηκε η φωτιά – επιπλέει και ρυμουλκείται το καταδρομικό «Μoskva»

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2022, 15:34

Το καταδρομικό «Moskva», η ναυαρχίδα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας του Ρωσικού Ναυτικού, δεν έχει βυθιστεί: αυτό υποστήριξε το μεσημέρι της Πέμπτης το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, στην τελευταία ενημέρωση για την κατάσταση του εμβληματικού πολεμικού πλοίου μετά το πυραυλικό χτύπημα που φέρεται να δέχθηκε από τους Ουκρανούς.

Σύμφωνα πάντα με το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, η φωτιά που προκλήθηκε στο «Moskva» έχει πλέον περιοριστεί, οι εκρήξεις των πυρομαχικών του έχουν σταματήσει, το  σκάφος επιπλέει και είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια ρυμούλκυσής του σε λιμάνι (κάτω το βίντεο της ανταπόκρισης του ανταποκριτή του Οpen από το Ντονέτσκ).

Σε βίντεο από τις ουκρανικές ακτές που είδε το φως της δημοσιότητας, φέρεται να εμφανίζεται το φλεγόμενο ρωσικό καταδρομικό μετά το χτύπημα των δύο R-360 Neptune.

Το απόγευμα της Πέμπτης, στο Τelegram (και στη συνέχεια στο Twitter) «ανέβηκε» από τον επικεφαλής του Τάγματος του Αζόφ και νέο βίντεο από το χτύπημα στο ρωσικό πλοίο, χωρίς ωστόσο να έχει καταστεί δυνατό να εξακριβωθεί η αυθεντικότητά του.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, αρκέστηκε να δηλώσει ότι ο πρόεδρος Πούτιν είναι ενήμερος για το χτύπημα στο «Moskva».

Στην Ουάσινγκτον, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν ακόμη αρκετές πληροφορίες για να επιβεβαιώσουν τι προκάλεσε την έκρηξη στο πλοίο του ρωσικού Στόλου.

«Δεν γνωρίζουμε τι προκάλεσε την έκρηξη», ανέφερε ο Κίρμπι σε συνέντευξή του στο MSNBC. «Είδαμε τις αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ίσως ήταν πύραυλος της ουκρανικής Αμυνας που το χτύπησε. Δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε αυτό, απλά δεν έχουμε αρκετές πληροφορίες αυτή τη στιγμή», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...