419
Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά και δεν είμαι διατεθειμένος να ρισκάρω την πορεία του τόπου ώστε να φανώ πρόσκαιρα αρεστός | INTIMEnews

Mητσοτάκης: Συγχαρητήρια κ. Τσίπρα, τινάζετε ξανά τα πάντα στον αέρα

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2022, 13:04
Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά και δεν είμαι διατεθειμένος να ρισκάρω την πορεία του τόπου ώστε να φανώ πρόσκαιρα αρεστός
|INTIMEnews

Mητσοτάκης: Συγχαρητήρια κ. Τσίπρα, τινάζετε ξανά τα πάντα στον αέρα

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2022, 13:04

Οταν έχουμε παγκόσμο σεισμό δεν μπορεί οι ευθύνες (για το κύμα ακρίβειας) να αναζητούνται μέσα στη χώρα. Αυτό τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στα «πυρά» του Αλέξη Τσίπρα ότι σήμερα ζούμε την «ακρίβεια Μητσοτάκη» και ότι του πολέμου στην Ουκρανία.

«Μιλάτε για “ακρίβεια Μητσοτάκη”, πιστεύετε ότι οι πολίτες δεν έχουν αντίληψη, δεν βλέπουν τι γίνεται σε όλη την Ευρώπη; Εμείς παλεύουμε να βρούμε τη σωστή ισορροπία», ενώ εσείς «πάλι θεωρείτε ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική εστία ακρίβειας σε έναν κόσμο που ευημερεί», παρατήρησε ο κ. Μητσοτάκης με το βλέμμα στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Κανείς δεν μπορεί να ξοδεύει τους πόρους του εθνικού προϋπολογισμού αλόγιστα, επανέλαβε ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στο εύρος των μέτρων στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Και αφού υπενθύμισε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και την περίοδο της πανδημίας και τις φωνές του τότε για περισσότερα μέτρα, όταν εκείνος μιλούσε για αναγκαίες εφεδρείες σε περίπτωση που επέλθει το χειρότερο σενάριο, είπε απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να ζει στη γκρίζα πλευρά του παλιού του εαυτού. Επανέρχεται σε νέα ανεφάρμοστα σχήματα», με προτάσεις που φθάνουν τα 15 με 16 δισ. ευρώ. «Συγχαρητήρια κ. Τσίπρα, τινάζετε ξανά τα πάντα στον αέρα»!

«Ποιος πρωθυπουργός δεν θα ήθελε να είχε ένα μαγικό ραβδί;» συνέχισε, επαναλαμβάνοντας ότι ο ίδιος δεν είναι διατεθειμένος να ρισκάρει την πορεία του τόπου ώστε να φανεί πρόσκαιρα αρεστός.

Ομοίως, και για τα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους.

Σε τέτοιες ώρες δεν μπορεί να ακούγονται φωνές για εκλογές, ιδιαίτερα όταν προέρχονται από ένα κόμμα που υπόσχεται τα πάντα, όταν πήρε τα πάντα από τους πάντες, ήταν μία ακόμη χαρακτηριστική αναφορά του για το επίμονο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.

Το αποτύπωμα, όμως, αυτής της σύρραξης, της μεγαλύτερης γεωπολιτικής αναταραχής στην ήπειρό μας από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, επεσήμανε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης, «ενδέχεται να είναι βαθύτερο από εκείνο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου και ο οικονομικός της απόηχος παραπέμπει στην κρίση του 2008 καθώς ο πόλεμος και η ενεργειακή αναστάτωση συνοδευόμενη από την διεθνή έκρηξη των τιμών δημιουργούν ένα παγκόσμιο εφιαλτικό τρίγωνο το οποίο διαρκώς ανατροφοδοτείται».

Αυτό -τόνισε- το βιώνει ολόκληρη η Ευρώπη με τους εθνικούς προϋπολογισμούς όλων των κρατών να πολιορκούνται αλλά το ίδιο δυστυχώς συμβαίνει παντού στην Ευρώπη και με τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς οι οποίοι είναι ήδη εξαντλημένοι μετά από δύο χρόνια πανδημίας.

«Η σύγκρουση στην Ουκρανία μπορεί να ναρκοθετήσει την παγκόσμια ανάπτυξη που όλοι περιμέναμε» και «η υπέρβαση αυτών των προκλήσεων είναι μονόδρομος».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...