503
Η Κιμ και ο κατά 26χρόνια μεγαλύτερος μέλλων σύζυγός της, Γκέρχαρντ Σρέντερ, κατά την ανακοίνωση του γάμου τους τον περασμένο Ιανουάριο | AP Photo/Ahn Young-joon

Αγωγή στον Σρέντερ από τον απατημένο σύζυγο της μέλλουσας γυναίκας του!

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2018, 13:25
Η Κιμ και ο κατά 26χρόνια μεγαλύτερος μέλλων σύζυγός της, Γκέρχαρντ Σρέντερ, κατά την ανακοίνωση του γάμου τους τον περασμένο Ιανουάριο
|AP Photo/Ahn Young-joon

Αγωγή στον Σρέντερ από τον απατημένο σύζυγο της μέλλουσας γυναίκας του!

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2018, 13:25

Αγωγή σε βάρος του Γκέρχαρντ Σρέντερ υπέβαλε Νοτιοκορεάτης, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας διατηρούσε παράνομη ερωτική σχέση με την γυναίκα του. Σήμερα η Κιμ Σο-Γεόν, όπως είναι το όνομα της άπιστης κατά τον Νοτιοκορεάτη, συζύγου, ετοιμάζεται να παντρευτεί τον, κατά 26 χρόνια μεγαλύτερό της, γερμανό βετεράνο της πολιτικής.

Την ανακοίνωση για τον γάμο τους έκανε τον περασμένο Ιανουάριο ο ίδιος Σρέντερ. Η Κιμ Σο Γεόν, εκπρόσωπος της Νότιας Κορέας στην Υπηρεσία Οικονομικής Ανάπτυξης στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και πρώην διερμηνέας του Σρέντερ, θα γίνει η πέμπτη γυναίκα του, με την ημερομηνία του γάμου να τοποθετείται μέσα στο ερχόμενο φθινόπωρο.

«Έχω γνωρίσει την οικογένειά της. Ο γάμος πιθανόν να τελεστεί το φθινόπωρο, ο τόπος και η ημερομηνία θα αποφασιστούν αργότερα», είχε δηλώσει ο 74χρονος Σρέντερ σε συνέντευξη Τύπου στη Σεούλ (φωτογραφία κάτω), κατά τη διάρκεια της οποίας το ζευγάρι πόζαρε χαμογελαστό μπροστά στους δημοσιογράφους και τις τηλεοπτικές κάμερες.

Former German Chancellor Gerhard Schroeder poses with his South Korean fiancee Kim So-yeon during a press conference in Seoul, South Korea, Thursday, Jan. 25, 2018. Yonhap News Agency said that they are going to marry around this autumn and that the exact venue and time have yet to be fixed. (AP Photo/Ahn Young-joon)

Former German Chancellor Gerhard Schroeder and his South Korean fiancee Kim So-yeon smile press conference in Seoul, South Korea, Thursday, Jan. 25, 2018. Yonhap News Agency said that they are going to marry around this autumn and that the exact venue and time have yet to be fixed. (AP Photo/Ahn Young-joon)

Η σχέση τους δημοσιοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν η Ντόρις Σρέντερ Κοπφ, η τέταρτη σύζυγος του Σρέντερ, εξήγησε κατά τη διαδικασία του διαζυγίου ότι η Κιμ έπαιξε ρόλο στη λύση του γάμου τους – κάτι πάντως, που ο ίδιος διέψευσε. Σε κάθε περίπτωση η σχέση τους ξεκίνησε όταν αμφότεροι ήταν ακόμα παντρεμένοι.

Η 48χρονη Νοτιοκορεάτισσα και ο σύζυγός της πήραν διαζύγιο τον περασμένο Νοέμβριο. Σήμερα όμως εκείνος ζητεί με αγωγή του αποζημίωση από τον Σρέντερ ύψους 100 εκατομμυρίων γουόν (94.000 δολ.) για «αφόρητη ψυχική οδύνη», σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Η… «περιπετειώδης» προσωπική ζωή του πρώην καγκελαρίου και η επισημοποίηση των σχέσεών του με τα δεσμά του γάμου, τού έχουν χαρίσει το παρατσούκλι «Ο άνδρας Audi», μια αναφορά στο λογότυπο της γερμανικής αυτοβιομηχανίας με τους περίφημους τέσσερις κρίκους στις γρίλιες των οχημάτων που παράγει.

Η αγωγή κατατέθηκε στο Οικογενειακό Δικαστήριο της Σεούλ, μετέδωσε το πρακτορείο χωρίς να αποκαλύπτει το όνομα του απατημένου συζύγου.

«Ο κατηγορούμενος (Σρέντερ) εξακολούθησε να έχει εξωσυζυγική σχέση με την Κιμ γνωρίζοντας ότι εκείνη είναι παντρεμένη προκαλώντας μου αφόρητο ψυχικό πόνο», υποστηρίζει στο έγγραφο που κατατέθηκε στο δικαστήριο. «Τελικά ο γάμος μας διαλύθηκε και ο κατηγορούμενος θα πρέπει να λογοδοτήσει για τις πράξεις του», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Νότια Κορέα παραμένει μια βαθιά συντηρητική κοινωνία όπου οι εξωσωζυγικές σχέσεις συνιστούσαν ποινικό αδίκημα μέχρι το 2015, με τους… άπιστους να τιμωρούνται σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και με ποινές φυλάκισης. Οι εξωσυζυγικές σχέσεις παραμένουν αντικείμενο προσφυγής στα αστικά δικαστήρια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...