217
Ο Σατζίντ Τζαβίντ αναλαμβάνει το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών και μια δύσκολη δουλειά να δώσει φρεσκάρει μια πνιγμένη στην εσωστρέφεια κυβέρνηση | REUTERS/Stefan Wermuth/File Photo

Με πακιστανικές ρίζες ο νέος υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2018, 13:18
Ο Σατζίντ Τζαβίντ αναλαμβάνει το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών και μια δύσκολη δουλειά να δώσει φρεσκάρει μια πνιγμένη στην εσωστρέφεια κυβέρνηση
|REUTERS/Stefan Wermuth/File Photo

Με πακιστανικές ρίζες ο νέος υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2018, 13:18

Ενας πακιστανικής καταγωγής εκπρόσωπος του επιχειρηματικού κόσμου επελέγη από την Τερέζα Μέι για να διαδεχθεί την παραιτηθείσα Αμπερ Ραντ στο υπουργείο Εσωτερικών και να σώσει την εικόνα της ταλανιζόμενης βρετανικής κυβέρνησης.

Ο συμβολισμός δεν μπορεί να παραβλεφθεί: ο 48χρονος Σατζίντ Τζαβίντ, πρώην διευθυντής της Deutsche Bank, καλείται να εξωραΐσει την εικόνα ενός υπουργείου που αποκαλύφθηκε ότι κακομεταχειριζόταν μετανάστες, πολίτες κυρίως προερχόμενους από τις χώρες της Βρετανικής Κοινοπολιτείας –και η χώρα καταγωγής του Τζαβίντ, το Πακιστάν, είναι μέλος της Κοινοπολιτείας.

Ο Τζαβίντ δεν είναι καινούργιος στις κυβερνήσεις των Τόρις. Εχει διατελέσει υπουργός Επιχειρήσεων υπό τον πρώην πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, ενώ το το 2016 η σημερινή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι τον είχε ορίσει υπουργό για τις Κοινότητες και τις Περιφέρειες.

Ο 48χρονος βουλευτής από το Γουρότσεστερσαϊρ, αντικαθιστά την Αμπερ Ραντ η οποία παραιτήθηκε την Κυριακή εξαιτίας των σκανδάλων γύρω από τη μεταχείριση των μεταναστών.

Η παραίτηση της Ραντ, συνιστά βαρύ πλήγμα για τη Μέι, η οποία έχει μπει πλέον στα αχαρτογράφητα νερά της τελευταίας χρονιάς των διαπραγματεύσεων ενόψει της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Μάρτιο του 2019.

Ταυτόχρονα, στερεί από την κυβέρνηση Μέι μια φιλοευρωπαϊκή φωνή.

Η παραίτηση της Ραντ είναι η τέταρτη κυβερνητικού στελέχους σε έξι μήνες: προηγήθηκαν εκείνες του υπουργού Aμυνας Μάικλ Φάλον, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ντέιμιαν Γκριν, αλλά και της υφυπουργού αρμόδιας για την αναπτυξιακή βοήθεια Πρίτι Πατέλ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...