467
| astraparis.gr

Μία σύλληψη για την τραγωδία με την μπασκέτα στη Χίο

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2019, 09:50
|astraparis.gr

Μία σύλληψη για την τραγωδία με την μπασκέτα στη Χίο

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2019, 09:50

Ποιος φταίει; Ενας 19χρονος νέος που έκανε τις διακοπές του στη Χίο, είπε να παίξει μπάσκετ με τους φίλους του και βρήκε τραγικό θάνατο όταν η σιδερένια μπασκέτα αποκολλήθηκε από το έδαφος και τον καταπλάκωσε. Ποιος φταίει;

Μετά το θλιβερό περιστατικό με τον άτυχο 19χρονο Σ.Δ. από το Μαρούσι, άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της τραγωδίας που συνέβη την Κυριακή στη Δασκαλόπετρα Βροντάδου. Αλλωστε όπως αποδείχτηκε κατά τραγικό τρόπο, η κατασκευή ήταν πρόχειρη και οδήγησε στον θανάσιμο τραυματισμό του παιδιού –ήταν ένα δυστύχημα εν αναμονή, όπως λένε πολλοί στη Χίο.

Οπως ανέφερε ο politischios.gr, από τα πρώτα στοιχεία προέκυψε ότι το έργο κατασκευάστηκε κατά πάσα πιθανότητα τη διετία 1998-2000 –επί δύο δεκαετίες δηλαδή έστεκε εκεί.

Ο χώρος εμφανίζεται να ανήκει στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Βροντάδου και ερευνάται: α) αν υπήρξε παραχώρηση προς τον Δήμο Χίου και β) αν ο Ι.Ν. κατήγγειλε τον Δήμο για αυθαίρετη κατασκευή.

Εν τω μεταξύ, με τη διαδικασία του αυτοφώρου συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας, εν ενεργεία μηχανικός του δήμου Χίου, κατηγορούμενος ότι είχε εμπλοκή στο έργο κατασκευής των μπασκετών στην Δασκαλόπετρα Βροντάδου.

Ο μηχανικός αυτός, ο οποίος το 2002 υπηρετούσε στην τεχνική υπηρεσία του πρώην δήμου Ομηρούπολης, φέρεται να είχε την ευθύνη επίβλεψης του έργου, η κατασκευή του οποίου, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, είχε ανατεθεί στην Τεχνική Εταιρεία Βροντάδου.

Είχε προηγηθεί κατάθεσή του στην αστυνομία και αρχικά είχε αφεθεί ελεύθερος, ωστόσο στην συνέχεια – σύμφωνα με τις πληροφορίες του astraparis.gr – η αστυνομία τον συνέλαβε στο πλαίσιο του αυτοφώρου, πιθανολογώντας ότι είναι υπεύθυνος για την κακοτεχνία.

Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χίου Σπ. Σταυράτη έκανε από το πρωί της Δευτέρας ελέγχους σε όλα τα τεχνικά αρχεία του δήμου καλώντας ταυτόχρονα για καταθέσεις οποιονδήποτε θα μπορούσε να βοηθήσει προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του astraparis.gr, η έρευνα επικεντρώθηκε στα τεχνικά αρχεία του πρώην δήμου Ομηρούπολης, στον Βροντάδο και όλα τα σχετικά έγγραφα έχουν κατασχεθεί και βρίσκονται στα χέρια της εισαγγελέως, η οποία καλεί για καταθέσεις όλους του εμπλεκόμενους.

Αρχικά, ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς προσήχθη στην εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος με εντολή της, ενώ διέταξε επείγουσα προκαταρκτική έρευνα, την οποία η ίδια επιβλέπει, αναζητώντας έγγραφα και οποιονδήποτε είχε σχέση με το θέμα.

Το μοιραίο παιχνίδι του 19χρονου

Ενα άσχημο παιχνίδι της μοίρας. Ο άτυχος 19χρονος περίμενε στο γηπεδάκι της Δασκαλόπετρας μαζί με συνομηλίκους του προκειμένου να τους μεταφέρει στην πόλη γονέας ενός άλλου παιδιού που βρίσκονταν στην παρέα.

Καθώς περίμεναν οι νεαροί έπαιξαν μπάσκετ. Πάνω στο παιχνίδι, η μπασκέτα αποκολλήθηκε μαζί με τη βάση της από το έδαφος, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στον 19χρονο, ο οποίος στη συνέχεια σωριάστηκε αιμόφυρτος.

Παρά τις προσπάθειες των ιατρών και των νοσηλευτών, ο άτυχος 19χρονος υπέκυψε στα τράυματά του λίγη ώρα αργότερα ενώ είχε ήδη μεταφερθεί στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο Χίου για την παροχή πρώτων βοηθειών από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο 19χρονος, μόνιμος κάτοικος Αμαρουσίου Αττικής, βρίσκονταν στη Χίο για διακοπές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...