302
Η Σοφία Μπεκατώρου στην εκπομπή «Στούντιο 4» της κρατικής τηλεόρασης | EΡΤ

Ελληνικό #ΜeΤοο: Για τη Σοφία Μπεκατώρου ο αγώνας συνεχίζεται

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2022, 22:59
Η Σοφία Μπεκατώρου στην εκπομπή «Στούντιο 4» της κρατικής τηλεόρασης
|EΡΤ

Ελληνικό #ΜeΤοο: Για τη Σοφία Μπεκατώρου ο αγώνας συνεχίζεται

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2022, 22:59

«Κάνεις σαν να μην υπάρχει, δεν πάει η σκέψη σου εκεί. Θυμάμαι όμως όλες τις λεπτομέρειες». Η Σοφία Μπεκατώρου, έναν χρόνο μετά την καταγγελία του βιασμού της και λίγη ώρα έπειτα από την έναρξη της πρώτης δίκης για το ελληνικό #ΜεΤοο, άνοιξε την καρδιά της στην κρατική τηλεόραση και την εκπομπή «Στούντιο 4».

«Χρόνια προσπαθούσα να επεξεργαστώ τι μπορώ να κάνω. Υπήρξαν δυο-τρεις φορές που αισθάνθηκα έτοιμη να μιλήσω αλλά δεν υπήρχαν οι συνθήκες για να το υποστηρίξω» είπε η ολυμπιονίκης ιστιοπλόος και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους έχουν σταθεί στο πλευρό της όλο αυτό το διάστημα: «Ο κόσμος με αγκάλιασε, είχα υποστήριξη από ανθρώπους που δεν ήξερα ποτέ και επειδή χρειάζεται δύναμη για να μιλήσεις, κάνω κι εγώ ό,τι μπορώ για να δικαιωθούν και άλλα θύματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εγώ το πέρασα και αναγκάζομαι να κουβαλήσω αυτόν τον σταυρό, αλλά δεν μπορώ να δεχθώ να τον κουβαλήσει κι άλλος» πρόσθεσε και εξέφρασε την απογοήτευσή της που η αθλητική οικογένεια δεν απομάκρυνε τον άνθρωπο αυτόν από τους κόλπους της, καθώς, όπως είπε, δεν του στερείται το δικαίωμα να βρεθεί μελλοντικά σε κάποιον όμιλο. «Δεν γίνεται όταν υπάρχουν κάποιες καταγγελίες, να συναναστρέφεται ακόμα αυτός ο άνθρωπος με παιδιά», τόνισε με μια μεγάλη δόση πικρίας.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν η ίδια ένιωσε τύψεις για όσα συνέβησαν το 1998, απάντησε ότι κατηγορούσε τον εαυτό της για μια εβδομάδα, αλλά μετά «το κλείδωσε» βαθιά μέσα της για να καταφέρει να αντέξει: «Κάνεις σαν να μην υπάρχει, δεν πάει η σκέψη σου εκεί. Θυμάμαι όμως όλες τις λεπτομέρειες. Το είχα πει στον σύντροφό μου, που είχαμε σχέσεις εκείνη την εποχή. Φοβόμουν ότι δεν θα δικαιωθώ επειδή δεν υπήρχε μάρτυρας».

Αναφερόμενη, δε, στη δίκη την οποία η ίδια νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει «ορόσημο», παραδέχθηκε ότι «το κλίμα στην δικαστική αίθουσα ήταν φορτισμένο» και «η παρουσία του δράστη, τρομακτική».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...