401
Η Σοφία Μπεκατώρου προσερχόμενη στο δικαστήριο | INTIMEnews

Με μάρτυρα την Μπεκατώρου ξεκίνησε η πρώτη δίκη του ελληνικού #ΜeToo

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2022, 12:44
Η Σοφία Μπεκατώρου προσερχόμενη στο δικαστήριο
|INTIMEnews

Με μάρτυρα την Μπεκατώρου ξεκίνησε η πρώτη δίκη του ελληνικού #ΜeToo

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2022, 12:44

Ξεκίνησε την Τετάρτη ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η πρώτη δίκη του ελληνικού #ΜeToo για την υπόθεση βιασμού της 21 ετών σήμερα, αθλήτριας της ιστιοπλοΐας από τον προπονητή της πριν από δέκα χρόνια.

Ο 39χρονος κατηγορούμενος βρίσκεται αντιμέτωπος με τις κατηγορίες του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, κατάχρησης σε ασέλγεια και αποπλάνησης σε βάρος της 11χρονης, τότε, αθλήτριας ιστιοπλοΐας έως και την ηλικία των 14 ετών. Ο προσωρινά κρατούμενος προπονητής έχει ομολογήσει ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με την ανήλικη.

Η κοπέλα έφθασε νωρίς το πρωί στο δικαστήριο συνοδευόμενη από τους γονείς και την αδελφή της.

Λίγο αργότερα αφίχθη και η Σοφία Μπεκατώρου, μάρτυρας στη δίκη, η οποία στάθηκε στήριγμα στην αθλήτρια της ιστιοπλοΐας ώστε να βρει το σθένος και να καταγγείλει την υπόθεση στη Δικαιοσύνη.

Με την έναρξη της διαδικασίας, η συνήγορος της νεαρής αθλήτριας ζήτησε τη διεξαγωγή της δίκης κεκλεισμένων των θυρών, επικαλούμενη όσα προβλέπονται στην Ποινική Δικονομία για την κατάργηση της δημοσιότητας της δίκης, όταν αυτή αναμένεται να επιφέρει ψυχική ταλαιπωρία στο θύμα, στον ιδιωτικό ή οικογενειακό βίο του.

Για το αίτημα αποκλεισμού της δημοσιότητας, το δικαστήριο εξέδωσε αιτιολογημένη απόφαση, αφού πρώτα άκουσε τη θέση του εισαγγελέα και των διαδίκων.

«Για λόγους προστασίας της και της ιδιωτικής της ζωής ζητάμε τη διεξαγωγή της αποδεικτικής διαδικασίας κεκλεισμένων των θυρών. Αν αυτό δεν γίνει δεκτό, ζητάμε έστω η κατάθεση του θύματος να διεξαχθεί χωρίς δημοσιότητα. Είναι μια επώδυνη διαδικασία για την ίδια η κατάθεση αυτή. Πρόκειται για αδικήματα που έχουν πλήξει τον πυρήνα της προσωπικότητάς της» ανέφερε η δικηγόρος της αθλήτριας, Κλειώ Παπαπαντολέων.

Την αποδοχή του αιτήματος ζήτησε η εισαγγελέας Έδρας, με την υπεράσπιση του κατηγορουμένου να μη δηλώνει αντίρρηση στο αίτημα κατά το σκέλος της κατάθεσης χωρίς δημοσιότητας του θύματος.

Το δικαστήριο αποφάσισε τελικά να δοθεί μόνο η κατάθεση του θύματος κεκλεισμένων των θυρών.

Κατά την προκαταρκτική του τοποθέτηση επί των αδικημάτων που του αποδίδονται, ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι αρνείται την κατηγορία του βιασμού: «Την κατηγορία του βιασμού δεν την αποδέχομαι για κανένα ζωντανό οργανισμό στον πλανήτη. Τα υπόλοιπα θα τα αφήσω στην κρίση σας», είπε στους δικαστές ενώ πλήρη άρνηση της κατηγορίας του βιασμού κατά του εντολέα τους δήλωσαν και οι συνήγοροι του προπονητή, Θεόδωρος Μαντάς και Βάσω Πανταζή.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 26 Ιανουαρίου με την κατάθεση της αθλήτριας.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...