685
|

Μετ’ εμποδίων η τηλεκπαίδευση των μαθητών – για φιάσκο μιλούν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2020, 10:55
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 09/11/2020, 16:22

Μετ’ εμποδίων η τηλεκπαίδευση των μαθητών – για φιάσκο μιλούν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2020, 10:55
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 09/11/2020, 16:22

Με πολλά προβλήματα (δεν) ξεκίνησε από το πρωί η πολυδιαφημισμένη από το υπουργείο Παιδείας τηλεκπαίδευση χιλιάδων μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου —πρακτική που επιστρατεύτηκε λόγω του lockdown του κορονοϊού. Η αιτία για ήταν η  πρόσβασης στην πλατφόρμα webex ή τεχνικών ζητημάτων στη σύνδεση («πάγωμα» εικόνας ή/και ήχου) με συνέπεια ακόμα και αν κάποιος κατάφερνε να συνδεθεί, σε πολλές περιοχές της χώρας το σύστημα «πέφτει».

Επιβεβαιώνοντας τα προβλήματα στη λειτουργία της πλατφόρμας, το υπουργείο Παιδείας ανέφερε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την αντιμετώπισή τους και έκανε λόγο για πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Τόσο από το υπ. Παιδείας όσο και από το Ψηφιακής Διακυβέρνησης σημείωσαν ότι δεν υπάρχει ζήτημα δικτύου στη χώρα μας, αλλά πρόβλημα της εταιρείας Cisco που παρέχει (δωρεάν) το σύστημα της τηλεκπαίδευση. Το πρόβλημα παρατηρήθηκε γενικά στην Ευρώπη.

Από το υπουργείο Παιδείας διαβεβαίωσαν ότι τα παιδιά δεν θα πάρουν απουσίες.

H υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη βγήκε στην ΕΡΤ1 και επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για κεντρικό πρόβλημα από την εταιρεία Cisco και ως εκ τούτου δεν θα προσμετρηθούν οι απουσίες για τα παιδιά που δεν μπόρεσαν να συνδεθούν.

Οπως είπε, υπάρχουν διαβεβαιώσεις από την εταιρεία ότι θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για την επίλυση του προβλήματος. Συμπλήρωσε ότι όλες οι πλατφόρμες του υπουργείου, συμπεριλαμβανομένου και του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, λειτουργούν κανονικά.

Παραίτηση Κεραμέως ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Αυτές οι αδυναμίες, ανεξάρτητα από την αιτία, δεν πέρασαν απαρατήρητες από την αντιπολίτευση, με τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα ακόμα μαξιμαλιστικό κρεσέντο να απαιτεί την άμεση παραίτηση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως!

Ανέφεραν από την Κουμουνδούρου:

«Μετά το κλείσιμο των σχολείων στα οποία τάχα δεν μεταδίδονταν ο ιός. Μετά την πρωτοφανή αποδοκιμασία της κυβέρνησης και της υπουργού Παιδείας και την αποχή-ρεκόρ των εκπαιδευτικών από τις εκλογές-παρωδία, νέο φιάσκο σήμερα για την κυρία Κεραμέως . Η πολυδιαφημισμένη πλατφόρμα Webex της Cisco “κράσαρε” στις πρώτες ώρες λειτουργίας και σταμάτησαν τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης σε πολλές περιοχές της χώρας. Κάτι για το οποίο είχαν προειδοποιήσει οι υπεύθυνοι δημόσιοι φορείς και ειδικά το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την άνοιξη είχε ζητήσει επενδύσεις στις δημόσιες ψηφιακές υποδομές και είχε αντιταχθεί στην παράδοση της τηλεκπαίδευσης και των προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών στην Ciscο. Δυστυχώς, εις ώτα μη ακουόντων. Το ΥΠΑΙΘ, όχι μόνο επί 8 μήνες δεν έκανε όσα έπρεπε, αλλά μετά το νέο κλείσιμο Γυμνασίων και Λυκείων, αντί να αφιερώσει μία-δύο ημέρες σε δοκιμή- προσομοίωση του συστήματος, το έθεσε σε πλήρη λειτουργία, με αποτέλεσμα αυτή την ώρα να κινδυνεύει με blackout συνολικά όλο το εθνικό δίκτυο μετάδοσης Δεδομένων.

Μετά τη χλεύη των εκπαιδευτικών, η αποδοκιμασία και η οργή της κοινωνίας για την ουρανομήκη ανικανότητα και την απύθμενη “επιτελική αριστεία” της κυβέρνησης και ειδικά της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, είναι εντονότερη από ποτέ.

Κυρία υπουργέ της Παιδείας, αρκετή ζημιά έχετε προκαλέσει στην εκπαίδευση μέχρι τώρα.

Φτάνει ως εδώ!

Παραίτηση, χθες, κυρία Κεραμέως».

Για επιτελικό φιάσκο έκανε λόγο από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

Τα μαθήματα μέσω Webex είναι διάρκειας 40 λεπτών ενώ η υπουργική απόφαση για την τηλεκπαίδευση αναφέρει τα εξής:

«Ολοι οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε σχολική μονάδα που τελεί σε καθεστώς προσωρινής αναστολής ή απαγόρευσης λειτουργίας, ως μέτρο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού COVID-19, υποχρεούνται να παρέχουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

»Εκπαιδευτικοί οι οποίοι δεν διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή, ταμπλέτα ή έξυπνο τηλέφωνο και εξ αυτού του λόγου αδυνατούν να παράσχoυν εξ αποστάσεως εκπαίδευση, υποχρεούνται να προσέρχονται κατά τις ώρες διδασκαλίας τους στις σχολικές μονάδες, όπου υπηρετούν, οι οποίες συνεχίζουν κανονικά την διοικητική τους λειτουργία, προκειμένου να προσφέρουν τις εκπαιδευτικές τους υπηρεσίες κάνοντας χρήση των υποδομών και του εξοπλισμού που διαθέτει η σχολική μονάδα».

Πέτσας: Αντιπολίτευση για κλάματα

Στα όσα ανέφεραν από τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Κάποιοι, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, έχουν την ευθιξία να παραδεχθούν ένα λάθος λέγοντας “δεν είχα υπόψιν μου οτι το πρόβλημα με την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης είναι πανευρωπαϊκό. Μόλις ενημερώθηκα και αποσύρω την σχετική προηγούμενη ανάρτησή μου”.  Στον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνον δεν βγαίνουν να αναγνωρίσουν ότι έκαναν λάθος χρεώνοντας στο Υπουργείο Παιδείας ένα πρόβλημα της πλατφόρμας σε πολλές χώρες της Ευρώπης, αλλά επιμένουν κιόλας! Είτε κλεισμένοι στον μικρόκοσμό τους δεν ξέρουν τι γίνεται γύρω τους, είτε, έστω με καθυστέρηση, έμαθαν τι έγινε, αλλά επιμένουν στην προσφιλή τους τακτική “πες πες κάτι μένει”. Αντιπολίτευση για κλάματα. Θα λέγαμε για γέλια αν η κατάσταση δεν ήταν τόσο σοβαρή».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...