270
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον εκτός έδρας αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης | REUTERS/Juan Medina

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Διέκοψε τη συνεργασία με τη ρωσική Aeroflot λόγω Ουκρανίας

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2022, 16:16
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον εκτός έδρας αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης
|REUTERS/Juan Medina

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Διέκοψε τη συνεργασία με τη ρωσική Aeroflot λόγω Ουκρανίας

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2022, 16:16

Η αρχή έγινε το βράδυ της Πέμπτης με την ανακοίνωση του βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για τις κυρώσεις στην Ρωσία.

Ο Τζόνσον, εκτός των άλλων, γνωστοποίησε ότι τα αεροπλάνα της κρατικής ρωσικής εταιρίας Aeroflot απαγορεύεται να προσγειώνονται στη χώρα, μετά τα όσα συνέβησαν με την εισβολή στην Ουκρανία.

Οπως ήταν αναμενόμενο αυτό προκάλεσε και πρόβλημα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η οποία έπρεπε να εξετάσει τη διακοπή της χορηγίας της με τη ρωσική αεροπορική εταιρεία.

Τελικά, τα στελέχη της ομάδας πήραν την απόφαση να διακόψουν τη συνεργασία τους με την αεροπορική εταιρεία.

Για την γνωστοποίηση της διακοπής της συνεργασίας, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προχώρησε σε μία μετριοπαθή δήλωση που αποφεύγει να καταδικάσει τη Ρωσία για την κήρυξη πολέμου στην γειτονική της χώρα.

«Μοιραζόμαστε τις ανησυχίες των οπαδών μας σε όλο τον κόσμο και εκφράζουμε την συμπόνοια μας σε όσους επηρεάστηκαν», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της αγγλικής ομάδας.

Η Γιουνάιτεντ είχε συνάψει συμφωνία με την Aeroflot για να γίνει χορηγός της το 2013 και το 2017 οι δύο πλευρές είχαν προχωρήσει σε επέκταση της συνεργασίας τους μέχρι το 2023, με τα αγγλικά ΜΜΕ να αναφέρουν πως η εν λόγω συμφωνία απέφερε συνολικά το ποσό των 40 εκατομμυρίων λιρών στους κόκκινους διαβόλους.

Πάντως, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν χρησιμοποίησε την Aeroflot ούτε για το ταξίδι στη Μαδρίτη, για την αναμέτρηση της Τετάρτης με την Ατλέτικο στο πλαίσιο του Champions League, σύμφωνα με το BBC.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...