248
Κυτία με εμβόλια της Moderna (φωτογραφία αρχείου) | Paul Sancya /Pool via REUTERS

Moderna: Η πανδημία τελειώνει φέτος, όμως θα κάνουμε εμβόλιο κάθε χρόνο

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2022, 15:33
Κυτία με εμβόλια της Moderna (φωτογραφία αρχείου)
| Paul Sancya /Pool via REUTERS

Moderna: Η πανδημία τελειώνει φέτος, όμως θα κάνουμε εμβόλιο κάθε χρόνο

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2022, 15:33

Μέσα στο 2022 αναμένεται να τελειώσει η πανδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Moderna, η οποία προβλέπει παράλληλα ότι για τα επόμενα χρόνια, θα πρέπει να κάνουμε ενισχυτική δόση εμβολίου.

Παράλληλα, σύμφωνα με τους Financial Times, γνωστοποίησε ότι αναπτύσσει ένα νέο, ενισχυτικό εμβόλιο, το οποίο θα συνδυάζει στελέχη όπως αυτά των μεταλλάξεων Δέλτα και Ομικρον, θεωρώντας ότι ένα τέτοιο σκεύασμα θα παρέχει προστασία μεγαλύτερης διάρκειας.

Την ίδια στιγμή, προχωρά τις κλινικές δοκιμές ενός νέου συνδυαστικού εμβολίου για τον κορονοϊό και τη γρίπη (εδώ), το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο το καλοκαίρι του 2023.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ, δήλωσε ότι η εταιρεία, χάρη στην τεχνολογία mRNA, θα φέρει σταδιακά νέα φάρμακα στην αγορά, ενώ προέβλεψε ότι θα συνεχίσει να κάνει ισχυρές πωλήσεις των ενισχυτικών δόσεων των εμβολίων για την Covid-19, ακόμη κι αν η πανδημική κρίση στις αναπτυγμένες χώρες υποχωρήσει.

Οπως ανέφερε, πιθανότατα οι ενισχυτικές-αναμνηστικές δόσεις θα καθιερωθούν κάθε χρόνο για τους ανθρώπους άνω των 50 ετών και τους ευπαθείς λόγω χρόνιων νοσημάτων.

Εκτίμησε, δε, ότι υπάρχει 80% πιθανότητα η λοίμωξη Covid-19 να εξελιχθεί σε ενδημική νόσο φέτος, εξαιτίας της μεγάλης αύξησης των λοιμώξεων που έφερε η Ομικρον και της παράλληλης αύξησης των εμβολιασμών. Η ενδημικότητα, κατά τον Μπανσέλ, θα επιτρέψει στην εταιρεία να χρεώνει υψηλότερη τιμή για το εμβόλιό της.

Επίσης, έκανε γνωστό ότι το 2021 είχε ετήσιες πωλήσεις 18,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και παρουσίασε τα πρώτα ετήσια κέρδη της, ενώ απέρριψε την αντίληψη ότι είναι «εταιρεία του ενός μόνο προϊόντος».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...