213
|

Νέα Υόρκη: Συνελήφθη ο βασικός ύποπτος για τους πυροβολισμούς στο μετρό

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2022, 21:47

Νέα Υόρκη: Συνελήφθη ο βασικός ύποπτος για τους πυροβολισμούς στο μετρό

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2022, 21:47

Υπό κράτηση τέθηκε στο Μανχάταν ο βασικός ύποπτος τον οποίο αναζητούσαν οι αρχές της Νέας Υόρκης, μετά το επεισόδιο με πυροβολισμούς σε σταθμό του μετρό στο Μπρούκλιν, σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Κατά την επίθεση, 10 άτομα τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς, ενώ ακόμη έξι παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα ή τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του πανικού που επικράτησε στον σταθμό του μετρό.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ταυτοποίησε ως βασικό ύποπτο τον 62χρονο Φρανκ Τζέιμς. Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, είχε δημοσιεύσει κατά το παρελθόν πολυάριθμα βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγγέλλοντας τις ΗΠΑ ως ρατσιστικό τόπο γεμάτο βία, περιγράφοντας παράλληλα τον αγώνα του απέναντι σε μια ψυχική ασθένεια.

Στο βίντεο ντοκουμέντο του CBS, λίγες στιγμές πριν από την επίθεση, ο άνδρας φαίνεται να περπατά σε έναν δρόμο του Μπρούκλιν, κουβαλώντας μια βαλίτσα και ένα σακίδιο, στα οποία θα μπορούσε να έχει τοποθετήσει τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που βρέθηκαν στο σημείο, ωστόσο δεν εξερράγησαν, όπως ανέφερε η τοπική αστυνομία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...