597
H τηλεοπτική παραγωγός Μαρίνα Οβσιανίκοβα ανησυχεί τώρα για το μέλλον της | CreativeProtagon

Μαρίνα Οβσιανίκοβα: «Δεν πίστευαν ότι η διαμαρτυρία ήταν δική μου ιδέα»

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2022, 21:00
H τηλεοπτική παραγωγός Μαρίνα Οβσιανίκοβα ανησυχεί τώρα για το μέλλον της
|CreativeProtagon

Μαρίνα Οβσιανίκοβα: «Δεν πίστευαν ότι η διαμαρτυρία ήταν δική μου ιδέα»

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2022, 21:00

Εξω από το κτίριο της ασφάλειας όπου ανακρινόταν επί ώρες, πολλοί δημοσιογράφοι περίμεναν την Μαρίνα Οβσιανίκοβα για να την ρωτήσουν γιατί έκανε την πολεμική διαμαρτυρία της κατά τη διάρκεια ζωντανής τηλεοπτικής μετάδοσης ειδήσεων. Και η ρωσίδα δημοσιογράφος και τηλεοπτική παραγωγός δήλωσε ότι ήταν προσωπική δική της «αντιπολεμική απόφαση» γιατί δεν της αρέσει το γεγονός ότι η Ρωσία ξεκίνησε αυτή την εισβολή. «Νομίζω ότι είναι κάτι τρομερό. Νομίζω ότι δεν αποτελεί έκπληξη γιατί έχω δύο παιδιά που ζουν μαζί μου», είπε.

Λίγο αργότερα η κυρία Οβσιανίκοβα, η οποία διέκοψε μια τηλεοπτική ειδησεογραφική εκπομπή κρατώντας μια αντιπολεμική πινακίδα, είπε ότι οι ανακριτές της δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι η απόφασή της να διαμαρτυρηθεί για τον πόλεμο στην Ουκρανία ήταν δική της.

Η Μαρίνα Οβσιανίκοβα μιλάει σε δημοσιογράφους μετά την πολύωρη ανάκρισή της (REUTERS TV)

Μιλώντας στην Κάρολαϊν Ντέιβις, ανταποκρίτρια του BBC στη Μόσχα, η ρωσίδα δημοσιογράφος εξήγησε ότι ένιωσε την ανάγκη να απελευθερωθεί από το να είναι «γρανάζι στη μηχανή ρωσική προπαγάνδας» και προέτρεψε και άλλους Ρώσους να αντισταθούν στην «προπαγάνδα του Κρεμλίνου».

«Εχουν βγάλει πολλές θεωρίες συνωμοσίας για εμένα. Οτι ήταν fake, ότι οργανώθηκε από την FSB (η διάδοχος της KGB), ότι με έβαλαν να το κάνω δυτικές μυστικές υπηρεσίες. Γι’ αυτό ήθελα να εξηγήσω στον κόσμο τι συνέβη πραγματικά· ότι είμαι μια απλή Ρωσίδα αλλά δεν μπορούσα να παραμείνω απαθής μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία», είπε για να προσθέσει αμέσως μετά: «Ηξερα ότι αν πήγαινα να διαμαρτυρηθώ στην Κεντρική Πλατεία θα με συλλάμβαναν όπως όλους τους άλλους, θα με έριχναν σε ένα λεωφορείο της αστυνομίας και θα περνούσα από δίκη«.

»Εγραψα το μισό πλακάτ στα Αγγλικά και στο άλλο μισό στα Ρωσικά. Ηθελα πραγματικά να δείξω στο κοινό της Δύσης ότι κάποιοι Ρώσοι είναι αντίθετοι στον πόλεμο. Και στους Ρώσους ήθελα να πω “η προπαγάνδα του Κρεμλίνου σας έχει μετατρέψει σε ζόμπι σταματήστε να την πιστεύετε”».

Μιλώντας στη βρετανή συνάδελφό της στο BBC, όταν τη ρώτησε τι συνέβη μετά την αντιπολεμική διαμαρτυρία της, η Μαρίνα Οβσιανίκοβα ανέφερε: «Η βασική ανάκριση κράτησε περίπου 13-14 ώρες. Κανείς δεν πίστευε ότι ήταν προσωπική μου απόφαση. Εφτιαχναν διάφορα σενάρια, ότι ήταν κάποια διαμάχη στη δουλειά, ότι με έβαλαν συγγενείς μου που είναι πραγματικά εξοργισμένοι με όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, ή ότι το έκανα για ξένες μυστικές υπηρεσίες. Δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι είχα τόσο μεγάλες αντιρρήσεις ως προς την κυβέρνηση που δεν μπορούσα να παραμείνω σιωπηλή».

Τι νομίζει ότι επιφυλάσσει τώρα το μέλλον  για την ίδια και τα παιδιά της στη Ρωσία; «Είναι μια δύσκολη ερώτηση γιατί ο μεγάλος μου γιός μού είπε ότι κατέστρεψα τη ζωή ολόκληρης της οικογένειας. Πιθανόν να μην μπορεί να καταλάβει τώρα, αλλά ελπίζω ότι κάποια στιγμή στο μέλλον τα παιδιά μου θα κατανοήσουν ότι αυτή η θυσία δεν έγινε για το τίποτε. Δεν ξέρω τι μας επιφυλάσσει το μέλλον», είπε φανερά ανήσυχη.

«Για να είμαι ειλικρινής ανησυχώ πάρα πολύ για την ασφάλειά μου. Πιστεύω σε αυτό που έκανα αλλά τώρα καταλαβαίνω το μέγεθος των προβλημάτων που πρέπει να αντιμετωπίσω», δήλωσε σε άλλη συνέντευξή της, στη Deutsche Welle, η κυρία Οβσιανίκοβα και πρόσθεσε ακόμα ότι στόχος της διαμαρτυρίας της ήταν να δείξει στους Ρώσους ότι «πρέπει να μάθουν να αναλύουν μια πληροφορία και να μάθουν να βρίσκουν άλλες πηγές, να μην αρκούνται στην κρατική τηλεόραση».

Και είπε ότι θέλει να πιστεύει πως «αυτή η θυσία δεν ήταν μάταιη» και ότι οι Ρώσοι θα ανοίξουν τα μάτια τους. «Κοιτάζω τη μητέρα μου που παρακολουθεί μόνο τον Βλαντίμιρ Σολόβιοφ (σ.σ. τηλεοπτικός παρουσιαστής) και έχει γίνει εντελώς ζόμπι», κατέληξε…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...