412
Eτοιμος και αποφασισμένος να πάει στη συγκέντρωση της Αθήνας για τη Μακεδονία, δηλώνει ο τομεάρχης Αμυνας της ΝΔ | ΙΝΤΙΜΕnews

Κικίλιας: Ε ναι, θα πάω στο συλλαλητήριο της Αθήνας

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2018, 13:40
Eτοιμος και αποφασισμένος να πάει στη συγκέντρωση της Αθήνας για τη Μακεδονία, δηλώνει ο τομεάρχης Αμυνας της ΝΔ
|ΙΝΤΙΜΕnews

Κικίλιας: Ε ναι, θα πάω στο συλλαλητήριο της Αθήνας

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2018, 13:40

Λίγες ώρες μόλις πριν από τη συνεδρίαση (στις 15.00) της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη (παρουσία μάλιστα, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, των κ.κ. Κώστα Καρμανλή και Αντώνη Σαμαρά) με βασικό αντικείμενο την επίσημη θέση του κόμματος στο Μακεδονικό, ο Βασίλης Κικίλιας δηλώνει ευθαρσώς ότι θα δώσει το παρών στο συλλαλητήριο της Αθήνας.

«Κάποιοι δεν αφουγκράζονται την κοινωνία, δεν ακούν τις ευαισθησίες, την ψυχή του Έλληνα και το πατριωτικό του καθήκον το οποίο εξέφρασε», παρατήρησε σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, αναφερόμενος στη λαοσύναξη της περασμένης Κυριακής στη Θεσσαλονίκη, αλλά πλέον – όπως χαρακτηριστικά είπε- ο Ελληνας δεν κάθεται άβουλος στον καναπέ.

«Ο Έλληνας βγήκε, πήγε στη Θεσσαλονίκη, διαμαρτυρήθηκε για την αδικία που βλέπει. Θα πάω στο συλλαλητήριο στις 4 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα, το δηλώνω ξεκάθαρα. Πήγαν στη Θεσσαλονίκη και διαμαρτυρήθηκαν για την εθνική μας συνείδηση και ταυτότητα, για το σκοπιανό Σύνταγμα που είναι αλυτρωτικό, για τα σχολικά βιβλία τους που περιλαμβάνουν αλυτρωτικά στοιχεία, για τον ήλιο της Βεργίνας», τόνισε ο κ. Κικίλιας καυτηριάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και τη διγλωσσία της κυβέρνησης στο ζήτημα.

«Αν κάποια πολιτικά κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν δική τους ατζέντα και μυστική διπλωματία, θέλουν να αγνοήσουν τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας και να χαράξουν άλλη πολιτική, σε αυτό είναι σαφώς μόνοι τους. Η κυβέρνηση δεν είναι ενιαία. Άλλα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, άλλα οι ΑΝΕΛ. Εκτός αν ο κ. Πάνος Καμμένος κάνει άλλη μία πολιτική κυβίστηση και συμφωνήσει με τον κ. Κοτζιά σε αυτά που μυστικά διαπραγματεύονται. Μυστική διπλωματία για την πατρίδα μας δεν μπορεί να γίνει. Μπορεί να αντέχει ο Έλληνας τη φτώχεια, αλλά εκπτώσεις και παιχνίδια για την πατρίδα δεν ανέχεται. Οι κύριοι της κυβέρνησης θα πάρουν ισχυρή απάντηση», πρόσθεσε στη συνέντευξή του ο τομεάρχης Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στη θέση της ΝΔ, ο πρώην υπουργός αρκέστηκε να πει ότι αυτή εκφράζεται από τον πρόεδρό της, Κυριάκο Μητσοτάκη. «Εγώ», είπε, «δεν βλέπω δεύτερη, τρίτη, πέμπτη άποψη μέσα στη ΝΔ. Ο κ. Τσίπρας τα κάνει όλα αυτά, γιατί στη συνείδηση των Ελλήνων είναι ο πρωθυπουργός των 130.000 πλειστηριασμών. Η δήθεν ευαίσθητη, πονόψυχη κυβέρνηση της Αριστεράς είναι αυτή που παίρνει το σπίτι των ανθρώπων, που φέρνει μπροστά τη μείωση του αφορολόγητου και τις περικοπές συντάξεων και μισθών και εμπαίζει και τους στρατιωτικούς. Όλα αυτά είναι ένα εσωτερικό παιχνίδι για εσωτερική κατανάλωση και για να δημιουργήσει προβλήματα στους κομματικούς αντιπάλους».

Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε, αν υπάρξει διαφωνία μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων στο ονοματολογικό, η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να γίνει δεκανίκι για να μην πέσει η κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...