178
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα (φωτογραφία αρχείου) | Soeren Stache/Pool via REUTERS

Κατέβασαν τον πρωθυπουργό της Αλβανίας από αεροπλάνο επειδή αρνήθηκε να βάλει μάσκα

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2022, 13:31
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα (φωτογραφία αρχείου)
|Soeren Stache/Pool via REUTERS

Κατέβασαν τον πρωθυπουργό της Αλβανίας από αεροπλάνο επειδή αρνήθηκε να βάλει μάσκα

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2022, 13:31

Για σκάνδαλο σε πτήση της Lufthansa, που θα επέβαινε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, κατά τη διάρκεια του τέταρτου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού, κάνουν λόγο γερμανικά Μέσα, υπογραμμίζοντας πως ο Εντι Ράμα απομακρύνθηκε από το αεροπλάνο, επειδή αρνήθηκε να φορέσει μάσκα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού αερομεταφορέα, Κάρστεν Σπορ, τάχθηκε υπέρ της απόφασης του προσωπικού της Lufthansa να απομακρύνει τον αλβανό πρωθυπουργό από υπερατλαντική πτήση, αφού αρνήθηκε επανειλημμένα να φορέσει την προστατευτική μάσκα του στο αεροσκάφος.

«Ο Εντι Ράμα προκάλεσε σκάνδαλο, κατά τη διάρκεια του τέταρτου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς δεν ήθελε να φορέσει μάσκα. Οταν και ο πιλότος απέτυχε να επιλύσει τη διαμάχη, ήρθε η αστυνομία», αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, η ομοσπονδιακή αστυνομία της Γερμανίας συνόδευσε τον αλβανό πρωθυπουργό εκτός αεροσκάφους.

Το περιστατικό φέρεται να συνέβη στις αρχές Δεκεμβρίου του 2021 στην πτήση Φρανκφούρτη–Ντιτρόιτ, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της αλβανικής κυβέρνησης, Εντρι Φούγκα, δεν διέψευσε το συμβάν, αλλά με ανάρτησή του στο Twitter υποστήριξε ότι το προσωπικό του αεροπλάνου ήταν προκλητικό και ότι η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...