236
Ο Ζαν Καστέξ σε παλιότερη εκδήλωση | EPA/LUDOVIC MARIN / POOL

Καστέξ: Δεν είναι σίγουρο ότι θα κερδίσει ο Μακρόν

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2022, 12:52
Ο Ζαν Καστέξ σε παλιότερη εκδήλωση
|EPA/LUDOVIC MARIN / POOL

Καστέξ: Δεν είναι σίγουρο ότι θα κερδίσει ο Μακρόν

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2022, 12:52

Κι όμως, παρά τις δημοσκοπήσεις, που θέλουν τον Εμανουέλ Μακρόν να κερδίζει τον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, ακόμα και με 12% διαφορά από την Μαρίν Λεπέν, ο γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ δηλώνει καθόλου βέβαιος πως ο απερχόμενος πρόεδρος θα παραμείνει στο Μέγαρο των Ηλυσίων μετά τις 24 Απριλίου.

Δεν υπάρχουν «εγγυήσεις» πως ο Μακρόν θα κερδίσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών απέναντι στην υποψήφια της Ακροδεξιάς, είπε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας.

«Το παιχνίδι δεν έχει τελειώσει», δήλωσε ο Καστέξ στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό France inter. «Βάζει κανείς τον Εμανουέλ Μακρόν και την Μαρίν Λεπέν στο ίδιο επίπεδο. Αλλά υπάρχουν βασικές διαφορές».

Η Λεπέν κατεβαίνει ως αντίπαλη του κεντρώου Μακρόν στις εκλογές, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν τον Μακρόν να προηγείται ενόψει του δεύτερου γύρου της ψηφοφορίας την Κυριακή, με διαφορά που κυμαίνεται ανάμεσα στο 7%-12%.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση, ο Μακρόν εξασφαλίζει το 56% των ψήφων απέναντι στην Μαρίν Λεπέν με τη συμμετοχή στην ψηφοφορία να φθάνει το 70%.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 ότι η Λεπέν θα «παραδώσει την κυριαρχία της Γαλλίας στον Βλαντίμιρ Πούτιν και τη Ρωσία» εάν εκλεγεί.

«Ακουσα τις προτάσεις της Μαρίν Λεπέν για τη διεθνή πολιτική…. Είναι το τέλος της γαλλικής κυριαρχίας», δήλωσε ο Λεμέρ, προσθέτοντας ότι η νίκη της θα οδηγήσει σε συμμαχία με τον Πούτιν, απουσία προστασίας από το ΝΑΤΟ και διακοπή σχέσεων με τη Γερμανία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...