286
O Κριστιάνο Ρονάλντο επιδεικνύοντας τον ανδρισμό του. Γιατί το έχει τόσο ανάγκη; | EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Η χειρονομία που μπορεί να κοστίσει στον Ρονάλντο ακριβά – τρόπος του λέγειν…

O Κριστιάνο Ρονάλντο επιδεικνύοντας τον ανδρισμό του. Γιατί το έχει τόσο ανάγκη;
|EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Η χειρονομία που μπορεί να κοστίσει στον Ρονάλντο ακριβά – τρόπος του λέγειν…

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο πορτογάλος άσος της ιταλικής Γιουβέντους είναι ένας πολύ σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Οι τεχνικές και σωματικές ικανότητές του είναι φορές που σου κόβουν την ανάσα. Το ίδιο συμβαίνει και με τον χαρακτήρα του, όχι όμως για τον ίδιο λόγο.

Ενα δείγμα αυτής της κακής πλευράς του εαυτού του απεικονίζεται σε αυτήν την φωτογραφία που, εκτός από το πασιφανές, αποδεικνύει και το γιατί, όσο σπουδαίος ποδοσφαιριστής και αν είναι, δεν θα γίνει ποτέ μεγάλος. Για παράδειγμα, δεν θα γίνει ποτέ Λιονέλ Μέσι.

Για να συμβεί αυτό, δεν αρκεί να δείχνει τα γεννητικά του όργανα. Πρέπει να αποδεικνύει «πόσο άντρας είναι», μέσα στους αγώνες, είτε κερδίζει, είτε χάνει. Ιδίως όταν χάνει.

Στις φωτογραφίες, ο 34 ποδοσφαιριστής προβαίνει στη συγκεκριμένη χειρονομία μετά την επίτευξη, από τον ίδιο, του τρίτου τέρματος εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης, την περασμένη εβδομάδα. Πέτυχε μάλιστα και τα τρία γκόλ, που μάλιστα έδωσαν στην δική του ομάδα την πρόκριση στους «8» του Champions League.

Παρόμοια χειρονομία είχε κάνει στον πρώτο αγώνα ο προπονητής της ισπανικής ομάδας, Ντιέγκο Σιμεόνε. Η Ατλέτικο κέρδισε στην Μαδρίτη με 2-0. Ο Αργεντινός τεχνικός, σε αντιστοιχία με τον Ρονάλντο, είναι από τους ικανότερους προπονητές στον κόσμο σήμερα. Ομοίως όμως με τον Πορτογάλο άσσο, δεν θα γίνει ούτε και αυτός ποτέ «μεγάλος κόουτς». Δεν θα γίνει ποτέ, Πεπ Γκουαρδιόλα.

Τη Δευτέρα η UEFA κατηγόρησε τον Ρονάλντο για ανάρμοστη συμπεριφορά, λόγω του τρόπου με τον οποίο πανηγύρισε, πιθανώς για να «απαντήσει» στον Σιμεόνε. Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική Αρχή θα κρίνει την υπόθεση στις 21 Μαρτίου. Ο Σιμεόνε, για την ίδια χειρονομία, τιμωρήθηκε με πρόστιμο €20.000. Ο ετήσιος μισθός του Ρονάλντο είναι περίπου €95 εκατ. Το μεροκάματό του, γύρω στα €366.000.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...