286
Οι ουρές των πέντε νεογέννητων σκίουρων μπλέχτηκαν μεταξύ τους και αν δεν εντοπίζονταν έγκαιρα πιθανότατα δεν θα ζούσαν σήμερα | Wildlife Rehabilitation Center at Wisconsin Humane Society

Γιατροί απελευθέρωσαν πέντε σκιουράκια από… τις μπλεγμένες ουρές τους

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2018, 09:00
Οι ουρές των πέντε νεογέννητων σκίουρων μπλέχτηκαν μεταξύ τους και αν δεν εντοπίζονταν έγκαιρα πιθανότατα δεν θα ζούσαν σήμερα
|Wildlife Rehabilitation Center at Wisconsin Humane Society

Γιατροί απελευθέρωσαν πέντε σκιουράκια από… τις μπλεγμένες ουρές τους

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2018, 09:00

Υπάρχουν περίπου 300 είδη σκίουρων ανάμεσα στα οποία και ο γκρι σκίουρος που φτάνει σε μήκος τα πενήντα εκατοστά και ζει σε δάση όπου υπάρχουν βελανίδια και καρύδια τα οποία και αποτελούν βασικά είδη της διατροφής του. Καθώς πολλοί πληθυσμοί γκρι σκίουρων ζουν στην Πολιτεία Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, σε ένα δάσος αυτής της Πολιτείας συνέβη ένα πραγματικά σπάνιο, αν όχι μοναδικό, περιστατικό.

Σε μια φωλιά γκρι σκίουρων εντοπίστηκαν πέντε νεογέννητα οι ουρές των οποίων μπλέχτηκαν μεταξύ τους δημιουργώντας έναν κόμπο μέσα στον οποίο μπερδεύτηκαν χορτάρι και πλαστικά αντικείμενα. Τα άτυχα σκιουράκια πιθανότατα θα έχαναν τη ζωή τους αν δεν εντοπίζονταν αφού είχαν παγιδευτεί μέσα στη φωλιά μην μπορώντας να κουνηθούν έτσι όπως είχαν μπλεχτεί μεταξύ τους. Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Guardian τα σκιουράκια μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Αποκατάστασης Αγριας Ζωής του φιλοζωικού οργανισμού Wisconsin Humane Society.

Μια εικόνα των σκίουρων αμέσως μετά την επέμβαση απελευθέρωσης των ουρών τους (φωτό: Wildlife Rehabilitation Center at Wisconsin Humane Society)

«Οπως ήταν φυσικό τα σκιουράκια ήταν εξαντλημένα, κρύωναν και ήταν φοβισμένα. Ομως βρίσκονταν όλα σε υπερένταση και έτσι έπρεπε να τα αναισθητοποιήσουμε όλα ταυτόχρονα. Ηταν αδύνατον να διακρίνουμε ποια ουρά ανήκε σε κάθε ένα και έπρεπε να προσέξουμε πολύ στην προσπάθεια να τις ξεμπλέξουμε αφού εκτός των άλλων, όλες οι ουρές είχαν υποστεί ζημιές στους ιστούς τους από την έλλειψη κυκλοφορίας του αίματος όσο χρονικό διάστημα παρέμεναν μπλεγμένες» έγραψαν στην σελίδα του Κέντρου στο Facebook οι ειδικοί που ανέλαβαν την προσπάθεια.

Η διαδικασία διήρκεσε περίπου 20 λεπτά και όλα πήγαν καλά αφού δεν χρειάστηκε να χάσει κάποιο σκιουράκι μέρος της ουράς του. Τα σκιουράκια παραμένουν στο κέντρο αποκατάστασης και η πορεία της υγείας τους παρακολουθείται από τους ειδικούς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...