204
Οι αλλαγές στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής αναμένεται να προχωρήσουν άμεσα, ενδεχομένως και πριν από την εκπνοή του έτους | INTIMEnews

Εθελούσια στην ΕΡΤ – αποχωρούν 400 άτομα

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2019, 12:38
Οι αλλαγές στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής αναμένεται να προχωρήσουν άμεσα, ενδεχομένως και πριν από την εκπνοή του έτους
|INTIMEnews

Εθελούσια στην ΕΡΤ – αποχωρούν 400 άτομα

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2019, 12:38

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ, σε οργανωτικό και στελεχιακό επίπεδο, ενώ αντίστοιχα σαρωτικές αλλαγές ετοιμάζονται και σε επίπεδο προγράμματος και φυσιογνωμίας των τεσσάρων καναλιών της δημόσιας τηλεόρασης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της RealNews, το νέο οργανόγραμμα περιλαμβάνει σύμπτυξη τμημάτων και διευθύνσεων, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι διεθυντικές θέσεις (ξεπερνούν τις 45) και οι θέσεις προϊσταμένων (πάνω από 130).

Οι αλλαγές τόσο στη διοικητική δομή, όσο και στο πρόγραμμα και τον χαρακτήρα των καναλιών της ΕΡΤ, αναμένεται να προχωρήσουν άμεσα, ενδεχομένως και πριν από την εκπνοή του έτους.

Ταυτόχρονα αναμένεται να εγκριθεί και ο νέος προϋπολογισμός της ΕΡΤ, όπου θα περιλαμβάνεται και το κόστος του προγράμματος εθελουσίας εξόδου.

Εκτίμηση της διοίκησης είναι ότι με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα αποχωρήσουν περί τους 400 εργαζομένους σε σύνολο 2.289.

Το πλάνο της εθελουσίας εξόδου στην ΕΡΤ θα παρουσιαστεί στις αρχές του επόμενου έτους και έχει  δύο στάδια κατά το πρότυπο της αντίστοιχης διαδικασίας στην Cosmote.

Στο πρώτο στάδιο προτεραιότητα και κίνητρα θα δοθούν στους εργαζομένους άνω των 60 ετών που βρίσκονται κοντά στα όρια συνταξιοδότησης, ενώ το δεύτερο θα απευθύνεται σε νεότερους εργαζομένους.

Πρόσφατα άλλωστε ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας, είχε τονίσει την ανάγκη ανανέωσης του προσωπικού στο Ραδιομέγαρο, δεδομένου ότι κάτω των 40 ετών είναι μόλις 170 εργαζόμενοι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...